Italienske kødboller:
500 g oksefars, 2 æg, 2 spsk hakket persille, 1,5 dl rasp, 2 tsk hvidløgspulver, salt og peber – det skal smage af noget.
Det hele æltes med hånden og rulles til små valnøddestore boller,
disse rystes i et par spsk hvedemel og steges herefter i 1/4 dl olie på en stegepande. Panden rystes hele tiden så de forbliver runde (de triller rundt på panden). Skal kun steges få minutter.
der bliver rigeligt til 4 personer – kan også række til 5-6 personer.
Tomatsovs:
6 tomater( evt 1 dåse), 2 fed hvidløg, 1-2 løg (efter størrelse), lidt paprika, 2 spsk tomatpure (fra tube eller dåse), her 1 spsk sød chilisovs, et drys sukker, salt og peber.
Det hele hakkes og koges sammen –( blendes evt )og tilsættes tørrede krydderurter (her basilikum).
Kødbollerne tilsættes og varmes godt igennem.
Serveres med pasta i dag i facon som sommerfugle
Vi fik så et fad med frisk udskåret frugt til dessert.