I dag har jeg valgt hakket kalkunkød, det er meget magert og billigt, , jeg købte 1 kg kalkunbryst for godt 50 kr. Jeg har en kødhakker så den brugte jeg til at hakke det med, men en minihakker kan klare det. Jeg brugte halvdelen til 5 krebinetter og lagde den anden halvdel i køleskab til i morgen.
Krebinetterne vendte jeg i æg og rasp og stegte dem i smør på en pande. pas på de ikke bliver for store og tykke, da kalkunkødet er meget mættende.
Jeg ordnede lidt rosenkål og et par porrer, dem kogte jeg i en lille smule saltet vand til de havde lidt “bid”.
Jeg kogte kartofler til de var møre, her ville små kartofler med tynd skal kunne koges og serveres med skræl.
Snydebearnaise:
Jeg smeltede en tynd skive smør, tilsatte 1 spsk boullion-pulver og 3 spsk hvedemel, dette piskes sammen og tilsættes kogevand fra grøntsagerne, til sidst tilsættes en lille smule sødmælk og 1 spsk hakket estragon. Hvis sovsen koges blød og jævn minder den meget om bearnaise, men indeholder meget mindre fedt.