Kalkunsteg med bagt grønt/pærer og kartofler


Jeg købte en pakke udbenede kalkunoverlår i MENY i Nyk.F i sidste uge.
Der var  knapt 3kg for 100 kr. Da der var 6 overlår i pakken er det billigt og fedtfattigt hyggemad. Jeg lagde dem i fryseren, 1 i hver pose, det var sådan et jeg tog op i går.

Stegt kalkunoverlår:
Jeg tørrede kødet og lagde det i et lille fad –
Jeg krydrede det godt med salt og citronpeber og hældte 1 dl vand ved –
Satte det i ovnen ved 180 grader sammen med et fad med grøntsagerne –
Det stegte 1 1/2 time så var begge ting møre. –
Det blev skåret i skiver  men det var blevet meget mørt, og serveret med ovnbagt grønt og kartofler –
Væden fra begge fade blev brugt til en lys-brun sovs.

Ovnbagt grønt/pærer
Her brugte jeg halvt pærer (af en fast type) og halvt gulerødder og fennikel –
Det er mange pærer, men vi kan lide dem og har masser i haven,
så kan vi lige så godt bruge af dem 😉  –
Pærer skæres i 1/4 og skroget tages ud –
Gulerødder og Fennikel ordnes og skæres i stykker –
Det hele kommes i en plastpose og tilsættes 2 spsk olie samt lidt krydderier og 1 spsk flydene honning. –
Det kommes i et fad med låg eller pakkes godt ind i staniol –
Sættes i ovnen samtidigt med kødet.

IMG_2796