Italienske kødboller, pasta, salat og blommetærte til dessert


ITALIENSKE KØDBOLLER I TOMATSOVS:

500 g magert kalv og flæsk eller oksefars, 2 æg, ca. 1,5 dl rasp, urtesalt, peber ,2 spsk hakket persille,  1 fed hakket hvidløg ELLER 2 tsk grøn hvidløgspeber (køber jeg i X-tra butikken til 10 kr for en pose) det giver den helt rigtige ITALIENSKE smag. + til sidst 1 spsk hvedemel og olie til stegning og et glas færdig tomatsovs ( jeg bruger en billig fra LIDL eller REMA 1000, de er udmærket og koster under 10 kr).

Farsen røres ikke men æltes med hænderne da det ikke skal være en blød fars som til frikadeller, men en mere fast fars som til forloren hare. Farsen rulles til små kugler på størrelse med en lille valnød, der bliver ca 35 – 40 stk. De lægges i en skål og drysses med 1 spsk hvedemel og rystes rundt så de er dækket af et tyndt lag melstøv. 1 stor pande varmes op og der kommes ca 3 spsk olie på panden, alle bollerne kommes på og panden rystes så bollerne ruller rundt og bliver stegt på alle sider ca 3 – 4 minutter, de tages op med en hulske og lægges i et fad. de overhældes med et glas færdig tomatsovs og fadet dækkes med staniol, sættes i en varm ovn i ca 5 minutter.

SPAGHETTI:

Min udgave skal koge 12-14 minutter i kogende letsaltet vand.
drypper godt af

SALAT:

Iceberg-salat med  agurk og melon skåret i tern .

IMG_2792

BLOMMETÆRTE:

Den er bagt efter opskriften fra mit indlæg i går,
men i stedet for pærer brugte jeg 5 store blommer skåret i småstykker.
Til sidst knuste jeg 8 små makroner og pressede lidt ned oven på blommerne.
Jeg kunne godt have brugt en lidt større tærteform –
men den smagte kanon godt.

 

Pæretærte:
125 g margarine/smør
125 g sukker
2æg
200 g mel
rør smør og sukker godt, tilsæt æg og pisk meget
vend mel i og evt hakkede nødder/mandler
Læg dejen i en tærteform (dejen er blød)
skræl frugten og skær den ud i mindre skiver eller stykker og læg den ovenpå, drys med lidt sukker (og lidt kanel hvis det er æbler)
sæt fadet i en 180 grader varm ovn og bag den ca 1/2  time (måske 40 minutter)

Kan laves dobbel så stor i en lille bradepande – kan fryses – kan laves med pærer, æbler, blommer eller rabarber.

IMG_2790