Det vi får i dag er resten af den kalkungryde jeg lavede 13 / 11
DETTE er den oprindelige opskrift –
Kalkungryden er lavet af et stykke kalkun på 500g (det skæres i strimler eller firkanter)
1 porrer
2 gulerødder
1 pastinak
1 tynd skive selleri
Alle grøntsager skæres i stykker efter at være skrællet (der var ca 3/4 liter)
25 g smør smeltes og 2 spsk karry svitses –
imens vendes kødtykkerne i 2 spsk hvedemel blandet med 1/2 tsk peber og 1 tsk salt –
Kødet tilsættes karryen og der kommes en dl vand ved. –
Så tilsættes grøntsagerne og lidt efter yderligere 1 dl vand –
Det simrer til det er mørt, smages til og kan evt. jævnes yderligere (det gør vi ikke her)
Vi tilsatte en pakke cocktailpølser og serverede med en skål kogte ris til karrygryden
Vi fik en skål blandet salat til med dressing (creme fraiche- typen)