Verdens nemmeste tomatsovs + Chevapcici og nudler


Verdens nemmeste tomatsovs laver vi ofte af tomater der fra fryseren, men en dåse tomater kan også bruges, så skal der ikke tilsættes vand senere.Jeg bruger også af og til blot et par tomater + en “salatpose” fra fryseren.
NB: 1 “salatpose” er en pose fra fryseren hvor der en rest salat, når salat bliver frosset kan den ikke bruges som frisk salat men i tomatsovs virker det fint. Ofte er der en rest salat tilbage specielt hvis der har været gæster – mange smider det ud næste dag – DET gør jeg ikke, det fryses ned i mindre poser og bruges til ; TOMATSOVS, KØDSOVS, LASAGNE, GRYDERETTER ELLER MINESTRONE,  det giver kraft og masser af smag.

4 store tomater der er grofthakket (i dag brugte jeg 6 mindre), jeg er så heldig at der stadigt sælges lidt drivhustomater her i nærheden, hvor vi bor – så jeg bruger friske 🙂
2 hakkede løg
2 hakkede fed hvidløg
3 spsk tomatkoncentrat fra tube (købt i LIDL)
Tørrede krydderurter (2spsk persille, 1 tsk basilikum, 1 tsk timian,  evt. lidt tørret chiliflager)
1 spsk barbecue-krydderi eller paprika (jeg kan lide barbecue fordi den er tilsat røget paprika)
1/2 tsk salt
1/2tsk peber
1 – 1 1/2 dl vand tilsættes senere for at justere tykkelsen.

Det hele(minus vand) kommes  i en kasserolle og koges sammen –
Til at begynde synes du måske ikke, at det ser rigtigt ud, men lad det koge 10-20 minutter, mens der omrøres en gang imellem og tilsæt så vandet efterhånden – bare vent det bliver en tomatsovs der er mums.
Denne sovs kan varieres og tilsættes peber i tern revet squash eller en gulerod.

I dag serveres den med kinesiske nudler og Chevapcici.
Chevapcici er færdige kødruller af krydret oksekød (købes i dybfrost og skal blot steges igennem på en pande og så hældes den færdige sovs over) -Fås i mange supermarkeder bla. Aldi og Lidl.

Her et billede af de ingredienser jeg brugte (der er ret meget krydderi, men vi kan lide maden lidt stærk – man kan bruge det halve og så smage til)

Det nederste billede viser den færdige ret med chevapcici og nudler.  😉

IMG_2925 IMG_2927

Der blev en rest tilbage af den krydrede tomatsovs + 5 kødruller –
Jeg mosede kødruller ud i tomatsovsen med en gaffel –
Lagde det i en pose i fryseren –
Tænker det kan bruges sammen med revet ost til nogle pizza-snegle da sovsen er ret krydret.