Kartoffel-frikadeller m salat og grønt-blanding


Disse kartoffelfrikadeller er rigtig gode både i smag og konsistens –
Det er en perfekt og hurtig resteret, så hvorfor tømme kartoffelmosen i skraldespanden?
De kan tilsættes alt med smag –  hakket skinke, lidt fint snittet steg, finthakket chilipølse (ALDI har nogle små krydrede pølser), hakket hvidløg og chili eller lidt reven squash (hvis det er sæson). Der kan også tilsættes en lille dåse TUN så bliver det udmærket tun-frikadeller, som mange børn kan lide – de er også velegnede til voksne der ikke har lært at spise fisk <3

Jeg havde en lille dyb tallerken, ca 2,5 dl fast kartoffelmos fra i går – den tilsatte jeg lidt tørrede krydderurter, salt, peber og 2 æg –
Så skal der røres godt – tilsidst tilsatte jeg 1 dl rasp – måske skal der lidt mere i –
Brug rasp i stedet for mel – med rasp risikerer man ikke de bliver klistret –
jeg bruger næsten altid rasp frem for mel i fars  til frikadeller af grøntsager, squash eller ris <3

De steges i halvt olie/smør eller som her i kokosfedt (det forsøger vi at bruge istedet, da det skulle være sundere).

Tilbehøret var resten af salaten fra i går –
Plus en færdig grøntblanding fra REMA 1000 –
De har fået nogle nye ” af en nordisk type”, denne indeholdt HEL HAVRE,  perleløg, glaskål, porre og noget spinat.
Det har jeg ikke smagt før, men det kom til at smage som der var fuldkornsris i –
den smagte faktisk ret  godt.
Jeg brugte opskriften på posen:

Blandingen svitses i lidt olie under omrøring –
Tilsættes madlavningsfløde rørt med maizena –
Koger så svagt 10-14 minutter (rør i det en gang imellem) –
Smag til med salt og peber.
Jeg svitsede 3/4 rød peber (skåret i tynde strimler) –
da jeg havde en der skulle bruges 🙂

IMG_3098