“Kødrand”, stuvede ærter og gulerødder og kartofler


Stuvede ærter og gulerødder:
600 g frosne ærter og gulerødder gives et opkog i så lidt vand som muligt.
2spsk smør smeltes og tilsættes 1/2 dl hvedemel koges op og vand fra ærter + gulerødder tilsættes til en tyk sovs, Jeg tilsætter så 1 dl piskefløde og koger op det gør sovsen cremet og lækker,( men der kan tilsættes 3/4 dl mælk i stedet).
Ærter og gulerødder tilsættes og der smages til med salt (her sellerisalt) og peber og evt revet muskat.

Kartofler + rødbeder serveres til + syltede sveskeblommer

I dag serveres en “kødrand” til
KØDRAND:
Min mormor og mor kogte kødrand i en gryde med vand – jeg synes et vandbad i ovnen er nemmere.
Faconen er ligegyldig på kødrand (i dag er den firkantet) 😀
500 g fars – flæskefars fra vores skovgris, kunne være kalv og flæsk eller hakket kyllingekød.
3/4 dl fløde/mælk
2 æg
1 revet løg
3/4 -1 dl havregryn
Salt og peber (der skal krydres en del)
Det hele røres godt sammen og lægges i en form (i dagen bageform af silicone)
Formen pakkes ind i bagepapir og stilles på bradepanden –
Der hældes kogende vand ved ca 1,5 cm og  bradepanden kommer i en 180 grader varm ovn i ca 1 time –
(her er jeg så økonomisk med varmen at jeg sætter en frossen leverpostej ind ved siden af 🙂 hjemmelavet eller færdigkøbt (REMA 1000 har nogle der smager godt) – det sættes der stor pris på her hos os i weekenden.

22532134_1433309686765126_24621541_o

Drysset er bladene fra havesyre, den gror vildt her langs med vores havehus –
Den smager dejligt med en frisk syrlig karsesmag og blomsterne er smukt orangegule (bruger jeg tit til desserter)