Kotteletter med ovnbagte rodfrugter og kartofler


KARTOFLER:

Kartofler skrælles og sættes i koldt vand – der tilsættes 1/2 spsk salt og de bringes i kog – koger herefter ca 25 min (stik i dem med spidsen af en kniv og mærk om de er møre).
Hæld vandet fra og server med det samme.

——————————————————

OVNBAGTE RODFRUGTER:

Skræl rodfrugterne – her rødbede, gulerødder og pastinakker.
De skæres i stave og lægges i en plastikpose – tilsættes 1 spsk olie, 1/2 spsk æblesirup m.rosmarin (kunne være honning),lidt salt, peber og rosmarin –
Det hele æltes rundt i posen så grøntsagerne dækkes af marinaden – luk posen og lad den evt trække en times tid. –
Sættes i en 180 grader varm ovn i et fad der dækkes med staniol i 20 min, så fjernes staniolen og det bager videre til de er møre, ca yderligere 20 – 25 minutter – de burde nu være pænt glaserede.

———————————————————

KOTTELETTER:

1 stor svinekotelet pr. person bankes og vendes i ÆG først og dernæst RASP – Jeg plejer ikke panere i æg og rasp, men en god svinekotelet får altså den rigtige saft og kraft på denne måde.
Steges så i halvt smør – halvt olie – PAS PÅ den skal være gylden på begge sider ikke branket når den er gennemstegt – det tager lidt tid så skru ned for varmen.

———————————————————–

Vi fik en mager lys sovs – lavet af boullion – der blev drysset med persille og smagt til med salt og peber – nogle vil sikkert bruge smørsovs – men vi synes det er fedt nok 😉

———————————————————–

IMG_2462

 Comment 0 Replies

Your Information