Krebinetter, sprøde kartoffeltern og broccolitærte


KREBINETTER:

Krebinetter laver jeg af 500 g hakket kalv og flæsk,
Jeg vender dem IKKE i æg og rasp,
men når de er formet (100 g pr stk) vender jeg dem i HAVREGRYN,
og steger dem i halvt olie/smør – de bliver meget fine –
og suger ikke meget fedtstof, DET gør de panerede.

—————————————————————–

SPRØDE KARTOFFELTERN:

Kartoffeltern er en god anvendelse af rester af kartofler –
Specielt de unge mennesker kan lide dem.
En skål kartofler der er kogt(mine var fra i lørdags)
skæres i tern der er lige store –
Olie varmes op på panden og de kommes på –
ristes nu til de er sprøde og gyldne – så er de gennemvarme –
uden at være tørre – det tager ikke ret lang tid.

—————————————————————–

BROCCOLITÆRTE:

Denne tærte er fedtfattig, men smager godt,
jeg har lært at lave den hos vægtkonsulenterne for nogle år siden,
vi bruger den stadigt både til grøntsager og til æbler og pærer.
den er megalet og mislykkes aldrig 😉

Jeg bruger en lille form, da det kun er min mand og jeg der spiser tærte med grøntsager – sønnen ser ud som om det er giftigt  😀

150 g let-mayonaise (du læser rigtigt)
150 g hvedemel ( bruges 1/3 fuldkornsmel bliver den nøddeagtig i smagen)
Disse to ting røres/æltes godt sammen til en dej,
den presses bare ud i tærteformen i et passende lag.
Den kan forbages, men jeg gør det sjældent,
jeg lagde lidt broccoli (kogt fra i går) på
og tilsatte 2 æg pisket med lidt mælk.
Bages 35 minutter ved 200 grader så er den gylden.

Den ovennævnte portion er nok til 3 små tærter –
men dejen holder sig i en pose i køleskabet til i morgen,
Jeg brugte 1/3 i dag og resten bruges til en pæretærte i morgen.
Det glider bedre ned hos alle 3 🙂

—————————————————————–

IMG_2512

Serveres med SØD Chilisovs

 



Comment 0 Replies

Your Information