Rullesteg, med waldorfsalat + Pæretærte


Jeg har købt en marineret rullesteg, vi synes den smager bedre end den almindelige og  som regel er den mindre fed – den er vakuum-pakket, men prisen er ofte billigere end den ferske i vores brugs.

RULLESTEG:

jeg steger den i gryde, vi undgår stegeskorpe, som VI ikke bryder os om, og skyen der bliver i gryden bliver til sovs og resten kommer i en bøtte igennem en si og så i fryseren, da det bliver en meget fin kødkraft til suppe eller sovs.

I en gryde smelter jeg 1 spsk smør til det er LET brunet.
Så lægger jeg stegen i og vender den så den bliver brunet på alle sider.
Så tilsættes 1/2 l vand, der krydres og skrues ned på svagt blus.
Stegen småteger så ca 70 – 75 minutter ( den skal være mør)
Stegen hviler mindst 15 minutter før den skæres ud.

Af skyen laves en mager sovs, der smages til og tilsættes lidt kulør.

Serveres med kartofler og Waldorfsalat.

———————————————————————

WALDORFSALAT:

Nogle hader denne salat – andre det modsatte
Her i huset kan vi rigtig godt lide den –

Waldorfsalat er lige dele
små æbletern med skræl –
småt skåret blegselleri –
stenfri vindruer der er halveret eller skåret i kvarte –
groft hakkede valnødder (dem udelader vi, da vi ikke bryder os om dem) –

En dressing til salaten ( der er mange opskrifter på denne)
Vi bruger creme fraiche rørt med lidt mayonaise –
smages til med et drys sukker, salt og hvid peber –
den er nem og kræver ikke specille indkøb.
Blandes i salaten og stilles på køl

———————————————————————

PÆRETÆRTE:

Den resterende dej fra i går rulles ud i en tærteform –
2 spsk smør, 2 tsk sukker, lidt vanille og 1 tsk kartoffelmel røres sammen –
smøres på dejen i formen –
der lægges skrællede pærestykker på –
og der drysses med 1 tsk sukker tilsat vanille –
bages ved 200 grader i ca 35 minutter.

———————————————————————-

IMG_2516