Krebinetter, stegte kartofler og waldorfsalat.


Waldorfsalat:
Waldorfsalaten var fra nytårsaften – jeg synes min var blevet lidt tør i overfladen (selv i boks med låg) frugten suger lidt væde til sig, men smagen bliver bare bedre 😉
Jeg rørte en grydeske græsk yoghurt meget blød og tilsatte halvdelen af den resterende waldorfsalat af et par gange – så var den fin

Stegte kartofler:
Resten af kartoflerne fra Nytårsaften skæres i stykker –
1 liter (eller mindre) olie opvarmes op i en flad gryde –
Kartoflerne hældes i (måske af et par gange) –
Steges til de er gyldne og sprøde, drysses med groft salt –
serveres straks.

Krebinetter:
800 g flæskefars eller halvt kalv/flæsk blandes med 3/4 dl rasp og krydderier (salt,peber og provence-krydderi) efter smag –
Heraf formes 8 krebinetter der vendes i rasp (her paneres ikke med æg og rasp pga. mig, det suger for meget fedt) –
Krebinetterne steges i halvt olie/smør til de er gennemstegte og gyldne (læg dem på den varme pande og skru ned til 1/3 på  komfuret -DE SKAL IKKE VÆRE MØRKE 😉

I dag blev de serveret uden sovs men med en pommesfrites-sovs af en smule sennepsdressing fra i går blandet med ligt-mayo (1 spsk sennepsdressing rørt op med 3/4 dl mayo)

Vi fik dessert i dag:
1 dåse pærer og 1 dåse ferskner drysset med en rest hindbær –
Det skal siges at mine dåser med henkogt frugt IKKE er store, da det er de sukkerfri –
JEG kan lide dessert men der er ingen grund til at spise den med sukkersirup, når man samtidigt tager insulin pga diabetes  😉
der blev serveret flødeskum med vaniljekorn til men igen uden sukker –
Resten af familien synes faktisk det smager godt at vi spiser IKKE sukkerfrit men sukkerreduceret –
Der er jo rigeligt med muligheder for at indtage sukker hvis man ønsker det 😀

IMG_2980