Krebinetter
Krebinetter er hakket kalv og flæsk formede som bøf og vendt i rasp-
Nogle panerer i både æg og rasp MEN DET SUGER MEGET FEDT,
så det gør vi ikke –
Vi kan faktisk også bedre lide at paneringen er tyndere end den skorpe der bliver af æg+rasp-paneringen.-
800 g hakket fars formes til 8 krebinetter der trykkes godt lidt ned i rasp på begge sider –
Steges i halvt smør, halvt olie ved lige under middel varme til de er fint gyldne –
Stegte kartofler
Disse kartofler er sønnens yndlingskartofler, han bryder sig ikke om kogte kartofler –
De er faktisk nemmere end at bruge frosne kartofler OG er en væsentlig bedre kvalitet –
TIP: Man kan koge til flere gange eller bruge en beregnet rest fra dagen før (der kan også bruges skrællede kartofler)
Starter med at koge en pose små kartofler m skræl –
De skæres over og lægges i en plastpose med 2 spsk olie, salt peber, paprika?, krydderurter eller hvad man synes – jeg brugte 1/2 spsk blandingskrydderi med knust hvidløg og røget paprika,( fra grønthandleren) – Her bruger vi tit bare groftkværnet salt + peber fra kværn.
Væltes lidt rundt og lægges på bagepapir i bradepanden –
Kommes i en 200 grader varm ovn i 15-20 minutter –
STUVET HVIDKÅL:
1/4 hvidkålshovede skæres i strimler og koges i saltet vand –
drypper af og stilles til side.
Der laves en hvid sovs (ikke for tynd) og den afdryppede kål lægges i.
Smag godt til med salt og peber og måske muskat.