Krydrede linser med kokosris


I denne ret kan det være en god ide at koge lidt ekstra linser de fungerer fint i de fleste salater –
Jeg koger tit hele posen når jeg er i gang – så tager jeg dem jeg skal bruge og fryser resten ned i en pose –
Hvis der er godt afdryppet, kan de fryses i en pose, så kan jeg ved at slå posen ned på et skærebrædt få dem løse jeg skal bruge, og resten kan lægges frosne tilbage i fryseren – men ellers fryser man dem i mindre poser med ca 2 dl i hver – jeg begrænser bare helst alle de små poser.

200-250 g ris eller 2 kogeposer med ris koges efter pakkens anvisning MEN i 1 dåse kokosmælk(lightudgaven) + 1,5 dl vand –
De skal nok koge ca 10 minutter (men se pakken) og trække 10 minutter, så har de suget væden, ellers dryppes de af – på denne måde får du ris der dufter af kokos.
HVIS du ønsker hvidløgsris koger du dem i vand tilsat salt som vanligt MEN tilsætter samtidigt 2 fed knust hvidløg til vandet.
En BØRNEVENLIG og lidt mere tam udgave er almindelige kogte ris.

200 g linser (grønne eller røde)
1 peberfrugt (farven er underordnet) skåret i tern 1×1 cm
150 g optøede, frosne majskerner
1 stor revet gulerod
2-4 spsk. sød chilisauce
1/2 dl vand
salt, peber og lidt olie

Linserne koges 12-15 minutter og drypper af
Olien varmes og gulerod, peberfrugt svitses i 1-2 minutter,
der tilsættes chilisovs og vand,
der tilsættes de kogte linser og majs,
det koges igennem ca 1-2 minutter
der smages til med salt og peber
Kan pyntes med persille eller forårsløg eller en rest kokosmel