Kylling i asparges m kartofler:
Kylling koges med lidt urter (her 1 porre, 3 små gulerødder + 1 løg) i ca 1 time –
tages op, pilles i mindre stykker og suppen sies (gem suppe til sovsen) –
Jeg fryser ca 1 liter suppe ned til senere på ugen til jordskokkesuppen.
1 dåse asparges åbnes og drypper af (gem vandet til sovsen)
Der smeltes 50 g smør/margarine og tilsættes 3 spsk hvedemel –
Pisk det godt sammen og tilsæt så langsomt 2 dl suppe fra kyllingen og vand fra 1 dåse asparges
(måske skal du ikke bruge det hele – den skal være meget tyk) tilsæt asparges + en lille smule mælk til at justere tykkelsen.
Tilsæt kyllingestykkerne og varm igennem –
Serveres drysset med persille, hvide kartofler + en råkostsalat af revet gulerod og rosiner.
Jeg bruger en røget kylling – når den er kogt pilles skindet (der er sejt) af –
serveres i mindre stykker m aspargessovsen – dette er en variant der smager ekstra godt og kan lade sig gøre fordi slagteren i SUPER-BRUGSEN i sakskøbing selv ryger kyllinger og de er ikke voldsomt dyre.