KYLLING I KARRY:
Jeg har taget en pose kylling op af fryseren der er kogt. Dette findes også i frysedisken i supermarkedet. Men når vi får kylling serverer jeg lårene og brystet fra kyllingen. Bagefter piller jeg resten af kød af vinger, skrog og det der ikke bliver spist, så er der til en middag mere.
Jeg tager et stort løg og 2 æbler – skræller det og snitter begge dele – smelter 25 g smør ,heri svitses løg og æbler og 1 – 2-spsk karry, så tilsættes et par spsk hvedemel – rør godt – tilsæt 2 dl kogende vand (hvis du har sat vand over til ris, så tag det herfra) og rør godt – juster tykkelsen med mælk tilsidst – tilsæt kyllingekødet og varm igennem. Smag til med salt og peber (og jeg kan lide ingefær).
—————————————————
KOGTE RIS OG ÆRTER:
Sæt vand over tilsæt salt, når det koger lægges 2 kogeposer ris i – kog dem det antal minutter der står på pakningen – mine skal koge 8 min og hvile 4. Nogle vil mene det er bedre at koge “rigtige” løse ris men i dag findes kogeposeris i en god kvalitet, hvis man ønsker det og det kan ikke gå galt hvis man følger pakningen (der er stor forskel).
ÆRTER:
De bedste ærter findes frosne, de skal blot varmes, jeg overhælder dem med kogende vand og lader dem stå og trække – de kan hvis man ønsker det – blandes med risene – men vi kan lide at få ting serveret hver for sig 😉 .