ØLKAGE:
Ølkage kan spises som kage i skiver, eller med smør og evt appelsinmarmelade. Den bliver ikke tør, smager godt og bliver bedre af at ligge i en plastikpose. Efter et døgn er den blød som en sirupskage.
Ølkage smager godt af jul. For os er smagen af jul lig med lidt af det hele – lidt af honningkage -lidt af sirupskage- lidt af kanel og allehånde (brunkagekrydderier) MEN alt behøver absolut ikke at smage af fedt, glasur, og wienerbrød. Denne kage har knapt 2 % fedt (der tilsættes ikke fedtstof) og heller ikke æg og mælk, hvilket kan være en fordel for dem der er allergiske over for mælk og æg, og det er der en del der er.
Jeg tager :
1 kg hvedemel – (hvis man vil undgå for meget gluten kan den bages med 1 glutenfri lys melblanding eller 1/2 rismel og 1/2 majsmel) – På denne måde kan den tåles af de fleste,)
2 “nisseøl”
800 g brun farin
2 brev brunt bagepulver med krydderi – (Hvis man er voldsomt allergisk skal man sikre sig at bagepulveret er glutenfri ellers må man bruge hvidt glutenfrit bagepulver og tilsætte 2 tsk kanel, 1 tsk ingefær, 1 tsk allehånde og 2 tsk kardemomme)
Det hele røres sammen til en dej – alt på en gang
Hældes i forme (jeg bruger 3 silikone-forme), bages ved 165- 170 grader i 5 kvarter eller 1 1/2 time ,den første time lægger jeg et bagepapir over formene ,for at de ikke skal blive for mørke.
Her er en halv ølkage, den er sprød endnu men bliver blød af at ligge i en pgse og trække, de øvrige 5 halve ligger i fryseren allerede.