Da en undersøgelse jeg skal til på FAXE sygehus er rykket frem til onsdag morgen, skal jeg faste fra i morgen kl 12 middag.
Så der er forberedt noget på forhånd –
De frikadeller vi skulle have i morgen sløjfes og der serveres brød til dem der er sultne –
Det er de 2 andre og det er okay – Heldigvis har jeg pålæg i fryseren 🙂
I dag blev der serveret kylling stegt i gryde med persille –
1 kylling renses godt indeni ,
fyldes med persille og gnides med salt og peber + 1 spsk olie ELLER som her
1 spsk olie- 1 tsk hvidløgspeber-1/2 tsk salt og 1/2 spsk blandingskrydderi m estragon.
Nu dufter her som et landkøkken i frankrig 😉
Den brunes let i 1 spsk olie – lægges godt tilrette og der tilsættes 3,5 dl vand (af et par gange)-
Der lægges låg på og den steger mør –
Kyllingen skæres ud, dvs bryster, over og underlår skæres fra og lægges på et fladt fad –
Resten af kødet pilles af skrog, ryg og vinger(der er en del) og det gemmes til onsdag –
Skyen sies og nu har jeg ca 7dl kraftig sky, det bkiver basen i suppen lørdag så det fryses.
Stykkerne til i dag serveres med flødekartofler og flute + 1pizza skåret i slices, da min mand helst ikke spiser kylling 😀
I dag serveres der IKKE ekstra grøntsager og tro mig de 2 andre er da ligeglade 😀
Flødekartofler:
1 kg kartofler skrælles og skæres så tyndt som muligt –
Skiverne blandes med krydderier efter ønske + 1 finthakket løg –
Lægges i at aflangt passende fad og overhældes med 1 flaske mildena fløde 7%
sættes i ovnen ved 200 grader i 45-60 minutter efter tykkelse