Kyllinge-frikadeller m. råkost og fyldt pasta


Kyllingedeller:

I dag er det kyllingefrikadeller – lavet af hakket kylling – jeg lavede 1/2 portion af 500 g fars og fik 9 store deller.
Men man kan jo også lave den dobbelte portion og evt lægge i fryseren eller bruge dem i madpakken :D.

En god måde at spare penge på er at lægge sine egne “slagterfrikadeller” i fryseren. Vore slagter tager 35 kr for 3 stk, jeg lavede 27 for max 40 kr – det giver en pæn besparelse – 🙂

1 kg kalv og flæsk/hakket kylling  lægges i en skål. Fjern 1/5 af farsen (hele midten), fyld så hullet i midten op med en blanding af hvedemel og havregryn og læg den resterende fars op i skålen igen. Herefter tilsættes 3 løg (finthakket), 2 æg, salt og peber og 1 tsk paprika. Rør farsen godt sammen mens der tilsættes  2 – 3 dl vand, rør farsen godt og steg så dellerne i halvt smør og halvt rapsolie. Skru ned for varmen så de ikke bliver for mørke.

tilbehør er råkost (gulerod,pærer og valnødder)  og fyldt pasta
sovsen er en pulversovs fra netto.



Comment 0 Replies

Your Information