Kyllinge-frikadeller m. råkost og fyldt pasta


Kyllingedeller:

I dag er det kyllingefrikadeller – lavet af hakket kylling – jeg lavede 1/2 portion af 500 g fars og fik 9 store deller.
Men man kan jo også lave den dobbelte portion og evt lægge i fryseren eller bruge dem i madpakken :D.

En god måde at spare penge på er at lægge sine egne “slagterfrikadeller” i fryseren. Vore slagter tager 35 kr for 3 stk, jeg lavede 27 for max 40 kr – det giver en pæn besparelse – 🙂

1 kg kalv og flæsk/hakket kylling  lægges i en skål. Fjern 1/5 af farsen (hele midten), fyld så hullet i midten op med en blanding af hvedemel og havregryn og læg den resterende fars op i skålen igen. Herefter tilsættes 3 løg (finthakket), 2 æg, salt og peber og 1 tsk paprika. Rør farsen godt sammen mens der tilsættes  2 – 3 dl vand, rør farsen godt og steg så dellerne i halvt smør og halvt rapsolie. Skru ned for varmen så de ikke bliver for mørke.

tilbehør er råkost (gulerod,pærer og valnødder)  og fyldt pasta
sovsen er en pulversovs fra netto.