kyllingekrebinetter m spidskålsalat og kartofler


1 pakke hakket kyllingekød formes til krebinetter der vendes i havregryn og steges lyse på panden, krydres undervejs med salt og peber.

Spidskålsalat:
snit kålen fint (ca 1/2 hoved)
snit nogle tørrede abrikoser fint i strimler
skær 2 æbler i både og skær dem i tynde skiver og dryp med lidt citron (jeg bruger fra en gul “plastikdims”)
Bland salaten og dryp evt med yderligere citron (i stedet for citron kan anvendes lidt appelsinjuice)
Gem resten af salaten til i morgen.

Kog kartofler både til i dag og i morgen.

Der kan serveres en sovs lavet af kogevand fra kartofler lavet således:
2 dl kogevand koges op og jævnes med 2 spsk hvedemel rørt med 1 spsk olie (det bliver en form for “smørbolle” der tilsættes det kogende vand mens der piskes, når det er jævnet smages til efter eget ønske.
Dette er en let sovs som kan smages til med friske/tørrede krydderurter, salt og peber eller lignende.