Kyllingepie m broccoli (glutenfri)


Kyllingepie:

2 kyllingef-iletter skæres i mundrette bidder

1 stor porre skæres i tynde skiver  +

1/2 fennikel skæres  i tynde strimler (eller 2 gulerødder)

de svitses i 2 spsk olie og tilsættes 2,5 dl vand og 1 tsk boullion-pulver.

Grøntsagerne tages op og kyllingen koger i væden under låg 3 minutter.

Nu jævnes sovsen og kylling og grøntsager kommes i – det hældes i et fad (og her kunne den fint serveres med pasta)   Jeg vælger at lave en glutenfri mørdej  (se nedenfor) og rulle det ud så det passer til fadet – Pensle det og sætte det i en 200 grader varm ovn i 35 minutter.

Imens dampes broccoli og der laves salat og dækkes bord.

————————————————————————–

Vi lavede en salat af  kinakål og skivede jordbær – ALDI havde nogle der faktisk duftede af jordbær så til en forandring selv om det ikke er de danske.

Glutenfri “saltstænger”  fandt jeg hos  Føtex for et stykke tid siden.

—————————————————————————

Glutenfri Mørdej:

125 g glutenfri hvedemel – jeg brugte en mel-blanding  til Italiensk hvedebrød i en glutenfri udgave fra REMA 1000. – Tilsatte 75 g smør og et æg pisket med 1 spsk vand.

Dejen bliver meget fugtig , men skal stå 5 minutter så suger melet fugten op – den æltes meget kort og rulles ud på pudret bagepapir – skæres til og lægges på feks pie-en eller bruges som anden mørdej

—————————————————————————-

IMG_2395