Langtidsstegt Svinekam


LANGTIDSTEGT  SVINEKAM:

Jeg havde købt en hel svinekam på 5,5 kg på tilbud til 149 kr – det var et godt tilbud. Normalt ville jeg have skåret den ud, men valgte at dele den i 2 stykker og langtidstege den. Det er meget kød til 3 mennesker 😉 , men 4 stykker  steg ligger nu i fryseren, til hurtig aftensmad, eller når der kommer gæster til frokost en dag. 1 stykke ligger i køleskab til i morgen, vi skal ud at køre, så vi skal have frikadellesandwich i morgen aften.

En svinekam eller et passende stykke duppes godt tørt, gnides med salt og peber og lægges på en rist i bradepanden. Der tilsættes vand efter hvor stor en bradepande man bruger – stegen skal stege ikke koge. Bradepanden sættes i en ovn på 125 grader og steger ca. 2 – 2 1/2 time, hvis sværen ikke er sprød og boblende tages stegen ud og der tændes for grillen, nu sættes stegen ind midt i ovnen OG NU SKAL MAN IKKE GÅ VÆK FRA OVNEN, det kan tage 2-3 minutter eller 5-8 minutter, alt efter ovn -MEN et øjeblik og stegen er branket og sort.

————————————————

Der blev lavet en sovs af væde fra stegen (den var ikke fed)

Rødkål fra fryseren blev varmet i mikroovnen

Brunede kartofler blev lavet gyldne og fine (søg i søgefelt på “brunede kartofler”)

————————————————–

IMG_2366