Ingredienser:
150 g kogte mosede kartofler
500 gram svinelever
1/2 pakke bacon (kan undværes)
2 medium løg
2-4 ansjos fileter(benfri sild kan bruges), det er synd at udelade dem,da de giver en god smag (ikke af fisk)
Ovenstående HAKKES
1.————–
70 gram hvedemel
1 1/2 dl piske fløde (til gengæld er der ikke spæk i), det er med til at give den cremede konsistens.
1/4 tsk muskatnød
2 tsk salt
1 tsk peber
JEG tilsatte 1 tsk tørret timian og 1 spsk “mormorkrydderi” (det købes i TIGER-butikker), det smager godt de fleste steder hvor man bruger salt
100 g smeltet smør
2 æg
Dette røres bare godt i.
2.—————-
1/2 pakke bacon til dekoration, valgfri
Først hakkes alt det første ned til 1.——-
og det lægges i en stor skål –
Så røres det næste grundigt i ned til 2.———
Kommes så i forme og bages i vandbad dvs. :
Formene sættes i bradepanden og der hældes kogende vand rundt om formene i bradepanden.
De bages så til de er gennembagte –
Mine små forme bagte 40 minutter den store bageform ca 70 minutter –
Hvis der bruges keramik/porcelæn-skåle skal de muligvis bages 10-15 minutter ekstra.
Jeg lavede dobbel portion – der blev en stor leverpostej (bagt i franskbrødsform) –
den skæres i skiver på ca 5 cm, pakkes i bagepapir og en frysepose til fryseren –
+ 9 små staniolforme.
Jeg ved at de fleste fryser leverpostejen rå og bager efterhånden –
JEG synes det er mere praktisk at fylde ovnen og så tage dem færdige i fryseren –
(de bliver fine hvis de tøs op i køleskabet og evt varmes i mikroovnen).
Jeg kogte endnu en rullepølse der er købt færdigsnøret hos slagteren i Super-Brugsen i Sakskøbing – de skal kun koges, min kogte 1 time + et kvarter, men den var heller ikke så stor, så skal den i pres i 8 timer i køleskabet (jeg bruger 2 bageforme og 2 strips) –
Men den bliver god 🙂 og så synes jeg ikke at der er grund til selv at gøre alt arbejdet.
Jeg synes man skal afprøve sit supermarked og er det et sted, hvor man kan få SLAGTEREN selv i tale, så spørg om han kan lave et tilbud eller om han kan anbefale noget andet.
Hamburgerryg eller kogt sprængt nakke der bliver lagt i pres er også godt pålæg.
I øjeblikket fås sprængt nakke mange steder (bruges til gule ærter).
Og måske er prisen den samme som afskåret købe-pålæg, MEN det er bedre kvalitet og er (efter min mening) sundere, da man ikke fristes til “at lægge noget ovenpå” –
Pålægget smager af kød og er værd at spise som det er + 1 skive af mit pålæg smager af mere end 2 skiver købe-pålæg.
Som man kan se på billedet er der kun 8 små leverposteje til fryseren + den store
Den ene blev lige en del af vore frokost 😉