Madplan for uge 1 4/01 – 10/01


Der er noget specielt ved at begynde et nyt år.
2021 lad os håbe at det sundhedmæssigt bliver bedre for hele verdenen.
Jeg glæder mig til, vi herhjemme kan få vaccinen mod corona, så kan vi små godt begynde at opføre os mere normalt.(DET SKER NU NOK FØRST PÅ SOMMEREN)
Jeg vil se at få udnyttet nogle af de rester, som der altid vil være efter 8-10 dages gæstebud.(det var de samme hver gang, da jeg er en af de udsatte med en multidiagnose)
Når du så  ser at jeg laver tarteletter af  en rest af kylling, og du har skinke SÅ laver du da dem med skinke, ærter og gulerødder(det smager også godt), men man kan lige så godt få brugt resterne fra jul og nytår nu. Jeg har snydt lidt med fiskedagene i denne uge, men laver nok en tunmousse onsdag, da sønnen ikke er vild med græskarsteg (det smager  nu også  godt de næste par dage til pålæg), desuden spiser vi fisk til frokost ( der er marineret sild, lidt rejer og røget laks i køleskabet)
Vores gæster er rejst og vi er kun os 2 gamle + den hjemmeboende søn der arbejder hjemmefra. så der kan blive tid til at bage en gang franskbrød til kaffen.

MANDAG:……..Jeg finder på “noget”

TIRSDAG:……..Tarteletter m kylling (rest af kylling fra juleugen + 1 dåse asparges)

ONSDAG:………Græskarsteg m fritter og dampet grøntsager(laver 1 tunmousse)

TORSDAG:…….Biksemad (laves af flæskesteg fra juleugen)

FREDAG:………Hønsekødsuppe m kød og melboller + grovbrød  (suppen koges på knogler af kyllingerne fra Nytårsugen, jeg bruger de knogler hvor kødet er skåret fra i køkkenet – lang tids-simret  med suppeurter giver en dejlig suppe.)

LØRDAG:………Æggekage m bacon + rugbrød

SØNDAG:……..Forårsruller (både med og uden kød) – måske koges nudler til.

Bortset fra forårsruller, bacon og græskar tror jeg ikke jeg mangler noget ud over mælk  og brød. hvis der mangler andet og det tror jeg ikke er det måske havregryn og hvedemel –
Tarteletterne og forårsruller  har jeg købt, æggene er fra mine “hønsemadammer” i baghaven, græskarret er i skuret og tun i vand har jeg altid (jeg køber 4 dåser, når der et “sampak-tilbud”). Disse er rigtig gode til tunmousse, tunfrikadeller, en middelhavssalat eller en tun-sandwish.
Jeg vil have ryddet ud i de sidste rester fra jul og nytår og januar bliver  da en dejlig måned med lidt færre indkøb 🙂 på denne måned.

Denne uge vælger jeg ikke at få fisk, men der er tunmousse, sild og fiskefiletter fra NYTÅR.
De kødfrie dage klarer jeg ved: græskarstegen,  æggekage (vælger  så ikke at lægge bacon på men serverer den ved siden af)  og så vælger jeg  forårsruller uden kød søndag, på denne måde er der mulighed for oprydning i skabene.

HVIS nogen ønsker en indkøbsliste så sig til
Alt kan fås for 350 – 400 kr, så er der til at bage franskbrød/boller ,  det meste til morgenmad, madpakker,  mellemmåltider + aftensmad  til 2 voksne + 2 børn.
Normalt spiser vi  kød 3 x om ugen, har 2 kødfrie dage + 2 fiskedage
Nogen synes fiskedage er “lidt op af bakke” specielt til børn – men prøv fiskefrikadeller gerne på tun, fiskefilet kan de fleste lide, paneret sej-filetter er ofte billigere(lidt tykkere i fisken + mindre panering) fiskeboller + ærter  i karrysovs kan vi godt lide, og det er mildt og børnevenligt men brug IKKE lagen til sovsen.
Herefter er det BLOT 🙂 at introducere fisk langsomt, start med de fisk man kender godt, og gerne i mundrette bidder (mange, også voksne har en aversion mod fiskeben) husk skaldyr regnes til fiskene og en wok-ret med 1 stykke varmrøget  laks og 1 dl rejer vil de fleste synes er lækkert.