Madplan uge 19


Vi fortsætter med de nye kostvaner – det har da været nemt synes sønnen –
Vi bager stenalderbrød og vi kan faktisk godt lide det alle 3 (jeg kan nu godt lide mit sigtebrød) og da det jo ikke  er på grund af allergier, men udelukkende et bevidst valg om  at vi gerne vil have færre kulhydrater og mere protein i vores kost, behøver vi jo ikke være fanatiske.
Sønnen  er nu ret stædig, når der er noget han VIL, så i det store er det ikke mange “snydevarer” der finder indpas på hans tallerkenen.
Vi laver flere ting fra bunden af, men så besværligt er det heller ikke – man kommer altså ret langt med masser af grønt, så snittearbejdet er blevet større.
Vi har i sidste uge smagt alternative pastatyper og hvis de bliver kogt møre smager de såmænd ret godt, (med bid i bliver de hårde i midten). Jeg vil have en “Spiralizer” så må vi afprøve “grøntsags-spaghetti” i denne uge.
En sidegevinst er at JEG der er diabetiker har fået et mere regelmæssigt blodsukker, hvilket skyldes at de kulhydrater vi mest indtager nu er de “langsomme kulhydrater” fremfor de hurtige (der ofte stammer fra sukkerstoffer)

Mandag: ……. Krebinetter vendt i havregryn m  grøntsagsgryde

Tirsdag: …….  Kyllingespyd  m varm pastasalat + grønne asparges

Onsdag: …….. Indbagt laks  m. quinoa og tomatsalat

Torsdag: ……Torsdag og Lørdag kan vi ændre men ved ikke helt til hvad, der er kun min mand og jeg hjemme og måske spiser vi ude den ene dag og tager noget let den anden 😀

Fredag: …….. Hakkebøf a la pariserbøf (serveret m kapers,rødbede og syltet agurk)
Tilbehøret her bliver kartofler, bønner (sønnen får en rest pastasalat)

Lørdag: ……..Se  Torsdag <3

Søndag: ……. Forskellige  kogte pasta-typer m stegte pølsestykker + Råkostsalat

Jeg skal have købt flere pasta, det er bestemt ikke alle butikker der har flere slags så det må jeg  kigge efter. Kyllingespyd er på tilbud i REMA 1000 i denne uge  og resten af kødet har jeg i fryseren – Grønne asparges er på tilbud i REMA 1000 i denne uge