Madplan for uge 23 (6/6 – 12/6)


Mandag er det stadigt helligdag (2.pinsedag) så er det også slut med helligdage det næste halve år.
Vi har fået ordnet vores køkkenhave, og selv om den ikke er stor bliver det alligevel til en del grøntsager, når det vokser til –
I år har vi grønkål, rosenkål og vi forsøger med blomkål, vi har ikke hvidkål og rødkål da vi kan købe dem til en rimelig pris lokalt. Så har vi masser af salat, vi eftersår med salat af den billigste slags så snart der er et hjørne med bar jord – vi spiser da selv en del salat, MEN det meste af de eftersåninger bruges som pluksalat til vores høns.
Vi har spinat, radiser, gulerødder, løg, porrer, ærter , jordskokker og en del kartofler – her har vi valgt at bruge købte læggekartofler, men det sidste stykke jord blev der sat almindelige kartofler der havde fået stor tykke spirer.
Vi har sat græskar og squash – 2 gule squash, 2 grønne squash, 1 spaghettisquash, 1 butternut, 1 hokkeidogræskar  + 1 med store grå tykskallede græskar. Vi kan godt lide græskar (både stegte, bagte og kogte) Til langt efter Nytår er det billig mad der giver struktur og farve til maden.
I år har vi sat alle agurkerne i  læ på friland, men her har vi også valgt flere slags så er der da som regel noget der lykkes 🙂
Vores lille hobbydrivhus er i år forbeholdt tomater, der står 12 planter, og her er også flere slags (almindelige, bøf, cocktail, ovale, orange,  gule, og som noget nyt en rød med spidse tomater) Når der vælges forskellige sorter er det da også fordi de sjældent modnes præcis samtidigt, og vi vil gerne have en lang sæson – I drivhuset står også en aubergine.
Rundt om udenfor  drivhuset har vi lagt plantesække og krukker heri står krydderurter og i sækkene står der agurker, en ananaskirsebær + nogle peberfrugter –
Vi har også en lille frugthave + nogle enkelte frugttræer, men de er kun et par år, så det er ingen stor høst, men de har været utroligt flotte i foråret og der er afsat lidt frugt-
Vi har lidt rabarber +  jordbær, en del hindbær og brombær + et svedskeblomme-træ der giver en hel del blommer og i hegnet har vi hasselnødder til at spise.
Så selv om der ikke er tale om en stor produktionshave bliver det faktisk til ret mange grøntsager der yder et tilskud/besparelse til sidst på sommeren og hen over vinteren –
Vi plejer at have egen grønt til en gang  i marts. Det synes jeg faktisk er ok.
I perioder bliver der givet en del væk, men det gør gavn og det er det vigtigste 🙂

Mandag.:Min mand og jeg er alene hjemme, så vi tager rugbrød.
Har nye kartofler, æg, tomat, agurk og sild (tror jeg vil have torskerogn)

Tirsdag..:Kylletter m Grov Grøntsagsgratin ( s.16  Sund Mad fra nemt & lækkert)
Har kylletter fra et stor-køb i fryseren.

Onsdag..:Suppe m Fyldt Pasta i – bage boller
Har både suppe og pasta i fryser og køleskabet.

Torsdag.:Boller i karry med ris. (evt laves også en veggie udgave m søde kartofler)
Har frosne hjemmekogte kødboller i fryseren.(har tørret veggie-kød, køber søde kartofler)

Fredag..:Henriks fødselsdag – muligvis sushi
Jeg tror det er hans favorit-mad og han bestemmer når han har fødselsdag

Lørdag…:Grille hos Kristian ?
Tager lidt i fryseren, der er i hvert fald  pølser + kylling. + jeg kan lide grillede grøntsager

Søndag..:Fiskefrikadeller m.    1 curry m jordnødder og letkogte æg.
Køber fiskefars (opskrift på curry er fra side 12 i Sund Mad fra Nemt & Lækkert)

På denne måde holder jeg fast i at tage MINDST 2 ting i fryseren hver dag, når vi derudover kan tage morgenbrød  + evt pålæg, bliver der taget lidt ekstra og det giver plads til lidt nyt.