Madplan for uge 22 (30/5 – 5/6)


Det har været et dejligt forår – vi hører til dem der ikke har haft voldsom tørt vejr, ej heller voldsomme byger så haven + drivhuset er gjort klar, nu venter vi bare på at alt skal vokse og blive klart – heldigvis er der da salat, krydderurter  og radiser (og der sås bestandigt mere) –
det bruges der af  – Men sådan er det med haven der er rigtig meget ventetid, hvor der skal arbejdes med ukrudtet før det bliver tid til at plukke/samle årets arbejdsindsats sammen.
Jeg skal have kogt rabarbergrød og også noget saft – vi henkoger ikke saften men koger et par liter, opbevarer den i køleskab og bruger den efterhånden. Jeg bruger også nogle tidlige jordbær der står i potter i drivhuset og laver jordbær/rabarber-marmelade.

Jeg tager salat, asparges i haven, det meste kød og fisk kan tages i fryseren, så det bliver ikke så dyrt i denne uge –
Vores brugs har haft nogle gode tilbud på storkøb blandt andet kyllinge-burger og gode pølser, de er med MINDST 80 % kød i (mindre køber jeg ikke), men købt sådan kan jeg få aftensmaden for 10-15 kr. – så pakker jeg det ud og pakker ned med 6-7 stk af de solide tykke pølser  i hver pose og kyllingeburgerne var der 42 stk for 50 kr – her lavede jeg 6 poser med 7 stk hvilket vil sige det koster godt 8 kroner for at få kylletter/burgere til aften (det fik vi på en hurtig dag i sidste uge så  ikke igen, men stadigt et indkøbstip)
Der kan spares penge på at købe storkøb på tilbud

Mandag::::::Pandekager (vi har en del  æg fra hønse-madammerne)

Tirsdag:::::::Hakkebøf m løg (har oksefars i fryseren)

Onsdag:::::::Fiskefrikadeller (henter fiskefars)m kartofler og stuvede ærter.

Torsdag::::::Jeg tror vi får krebinetter m. grøntsager (tager fars i fryseren)

Fredag::::::: Pølser m  rodfrugter i fad m. revet ost (pølser er i fryseren)

Lørdag:::::::Dampet lakseørred + salat m. asparges (ørreden er i fryseren, asparges og salat er i haven)

Søndag:::::::Brød med pålæg (vi bruger evt.rester fra ugens løb), sild,  æg+tomat, frikadeller er der i fryseren.



Comment 0 Replies

Your Information