Madplan for uge 30 (26/7 – 1/8)


I denne uge starter jeg i weekenden et nyt projekt = billig mad, hvor det HVIS man gør en lille indsats er muligt at tabe sig lidt også.
JEG er frygteligt priviligeret- er førtidspensionist OG manden og jeg (er bedst til at få gode ideer) har dyrket haven, så der kan tages en del derude, da vi desuden har 4 hønsemadammer i baghaven, er der også friske æg.
Har man muligheden kan der spares en del penge, men det kræver naturligvis at man har et stykke jord og laver et stykke arbejde – Vi har ca 1/4 af vores have udlagt til køkkenhave og det er ikke et stort stykke – Her i august er det for alvor høst og vi glæder os over at kunne plukke en frisk agurk og et par tomater, med et par radiser og friskogte æg er det den frokost vi bedst kan lide – ja i øjeblikket er 1/2 lille bagt spaghettisquash med lidt tomatsovs et hit til frokost 🙂
Mine mad-planer kan sagtens følges selv om man ikke har køkkenhave, men det gør det jo bestemt endnu billigere –
Tror at vi sparer cirka 100 kr om ugen i den periode hvor der kan tages i haven, og det gør vi fra nu af og frem til engang sidst i januar – så er de sidste løg, kartofler, græskar, selleri og porrer spist.
Frugt har vi ikke meget af, men her hvor vi bor (Sakskøbing) er der mulighed for at købe en ordentlig kvalitet til en ordentlig pris – Den frugt jeg har, ordner jeg, fryser og sylter til marmelade løbende)

Mandag…….Pasta & tomatsovs m veggie-kød (vegetar)

Tirsdag……??????????? vi skal ud at køre så ved ikke hvad vi når (måske brød)

Onsdag…….Forloren hare m kartofler og ovnstegte grøntsager (oksekød)

Torsdag……Squash-deller m brasede kartofler og revet gulerod (vegetar)

Fredag…….Karrygryde m. ris (vegetarkød)

Lørdag…….Kyllingesalat m. æg og crutoner/brød (kylling)

Søndag…….Maskeret blomkål m rejer og grønt (fisk)

Så lægger vi blødt ud med weekenden i det nye projekt – det er 2 retter der er overkommelige både i pris og arbejde – og de er dejlig sommeragtige.

LØRDAG kan man koge æggene smilende eller lave spejlæg alt efter hvad man bedst kan lide –
SØNDAG koges et blomkålshovede (1/2 hvis det er stort, JEG bruger 1/2) og det maskeres/dækkes med en dressing og 1 lille bæger rejer, tomater samt noget grønt.