Madplan for uge 29 (19/7 – 25/7)


NU er der squash, spaghettisquash og græskar – selvfølgeligt skal der gemmes græskar til vinteren men de små hokkaido-græskar er nu lækre, så et par små bruges til en græskarsuppe.
Der er pænt mange agurker – tomater begynder meget småt at modne, men om 14 dage så bliver der mange –
Vores Hønsemadammer er i sommerhumør og det bliver til en del æg nu (de får også meget grønt fra haven) –
Det er den tid på året hvor man kan se at arbejdet i haven betaler sig –
Da det er første år vi forsøger at dyrke haven så målrettet, er der naturligvis en masse som skal laves anderledes næste år – Man får hele tiden nye ideer OG man lærer af sine fejl 🙂
Der er altså ikke tale om en stor have, men en ganske almindelig have til et en-familieshus – ca 1/4 af grunden er bebygget (hus, baghus, værksted osv) – 1/4 er indkørsel og hønsehus + gård – 1/4 er græsplæne og overdækning der bruges til terrasse – den sidste 1/4 er så vores køkkenhave (sådan cirka) – Vi har lavet nogle højbede af brædder (240 x 80cm) disse har gjort det meget nemmere at fjerne ukrudt osv. – dem skal der laves flere af senere på sæsonen, så de er parate til næste år – vi fylder dem så her i efteråret med kompost (ca 1/3 op) og jord ovenpå. – Bedene vil falde noget sammen, men de efterfyldes med jord til foråret.
Vi køber planter færdige (sår kun nogle enkelte for sjov) – dem vi køber er fine kraftige planter og vi køber dem vi har brug for – ikke flere.

Mandag….Røræg m grøntsager

Tirsdag…Kyllingesnitzler m pasta

Onsdag….Medisterpølse

Torsdag…Stegt fisk (ser hvad jeg kan få hos fiskehandleren)

Fredag….Græskarsuppe

Lørdag….Kyllingesalat (fra hello fresh)

Søndag….Krydrede Linser m kokosris (fra hello fresh)

I denne uge magler jeg fisk (torsdag) og noget kylling (lørdag) –
resten har jeg i fryseren og i haven – Der er så også snart ryddet op i min fryser (ligger lidt som jeg tror jeg vil bruge i næste uge, derefter er der faktisk kun 1 pakke koteletter og noget fars som jeg vil tage løbende.