Madplan for uge 44


Denne uge rammer vi 1-11 så er det snart tid for indkøb til jul –
Vi skal have kigget alle lyskæder efter og have dem afprøvet – De er blevet meget billige, men her smides de først ud når de er i stykke – de genbruges i flere år.
Det betyder så også at jeg i denne uge rydder op på hylden med konserves OG igen igen i fryseren – 2hylder + 1 skuffe skal være klar til jule og nytårs-indkøb. –
Man kan lige så godt prioritere at få det gjort nu, så skal man ikke bokse med det i sidste øjeblik. 😀 – Jeg er et rimeligt ordensmenneske, men roder da som alle andre en gang imellem, men vores indkøb har jeg styr på –
Fordi :  for det første giver det væsentligt mindre stress – og det har jeg ikke godt af
for det andet giver det en væsentligt bedre økonomi (der er gået sport i det)
for det tredje kan jeg lide at gå og gøre de sidste indkøb stille og roligt.
Derfor, er der gjort plads til tingene, kan man udnytte de ting der kommer på tilbud i November din andesteg, flæskesteg og medister kan sagtens lægges i fryseren nu –
JEG tager 2 plastikkasser med låg – heri lægger jeg konserves, mel, sukker, kaffe, te, havregryn osv. i den ene – den anden er forbeholdt decideret julevarer (vi skal på en tysklands-tur her først i November der klarer vi nogle af dem OG DET SKAL SÆTTES LANGT VÆK (her gælder princippet: ude at øje ude af sind)

Mandag:….Kylling i paprika m risblanding + stegte grøntsager

Tirsdag:…..Frikadeller m stuvet hvidkål (sønnen får pasta + har “deller” i fryseren)

Onsdag:…..Stegte Kalkunlår med Waldorfsalat og kartofler

Torsdag:….Suppe med hjemmebagte flutes (+ kødboller til dem der ønsker det)

Fredag:……Vi er ikke hjemme så der laves ikke mad

Lørdag:……Mørbrad-bøf m løg, stegte rodfrugter og kartoffelbåde

Søndag:…..Million-bøf m Rodfrugt-mos (pasta til sønnen) + linsesalat

Suppen Torsdag er som udgangspunkt vegetarisk, man vælger selv om der skal kødboller i – Fredag er vi på tur, så der kan man vælge noget uden kød – Søndag er millionbøffen en vegetarisk  udgave fra Urtekram baseret på et soyaprodukt – Jeg ved mange græmmes lidt ved tanken, og havde man sagt til mig for 8 år siden at det var dagens ret, havde jeg bestilt take-away, men et STORT vægttab (40 kg) i 2011 gjorde, at jeg fik lyst til at udforske andre former for fødevarer – grøntsager – fisk – vegetariske produkter osv.

I sidste uge havde LIDL 2 kalkun-underlår for 20 kr (indrømmet, jeg købte 2 pakker) – det er magert kød og bliver til rigtig god og billig mad.
De sidste grøntsager kan jeg muligvis få brugt i denne uge og porrerne (der er en del) flyttes hen i en rende ved drivhuset.
Jordskokker graves op men vi lader altså (ca 1/3) være i jorden – det skal blive meget hård frost før de tager skade – så dem kan vi grave friske op i frostfrie perioder.
Krydderurter i potter er flyttet i drivhus sammen med et lille bord + et par stole – Denne plads er et yndet “kaffested” på de gode dag OG katten elsker den plads.
JEG har det kød jeg skal bruge i fryseren – Kartofler + grønt har jeg fra haven, så det bliver en “billig” omgang for mig i denne uge – Jeg behøver heller ikke bage i denne uge (har brød nok fra de sidste 2 bagninger) – Jeg bager nok en portion norske klejner en gang i løbet af ugen for hyggens skyld 😀
Indkøb (mine) – JEG vil i denne uge handle i LIDL, da de har en del af det på listen på tilbud –
HVIS man er god til at handle med skyklapper på, kan man yderligere spare ved at kigge tilbudsaviserne og skrive en nøjagtig indkøbsliste, gå i flere butikker OG kun komme ud med det ønskede  – JEG ved at jeg ville fristes over evne flere gange så jeg vælger at handle hvor de har en del tilbud jeg kan bruge – så i denne uge LIDL
smør (becel)  –  7 l mælk –  1 x ost – græsk yoghurt – frugt – Plastikposer (til fryseren) –
OG gulerødder –
Det var vist det jeg manglede
Hvis du ikke som jeg har nogle reserver at trække på skal du også bruge:
Kylling, fars, mørbrad eller svinefilet, 1pose rodfrugter, 2 kg kartofler, hvidkål (fås frosset, men jeg foretrækker 1 lille helt hovede, det kan bruges som coleslaw eller til råkost til madpakkerne) + 1 rest ris og pasta (her koger jeg en rest af den slags der er, det er også godt til en salat til frokost)
Det hele kan købes for ca 325 – 350 kr
Da  jeg kan bruge af de ting der er i gemmerne, skal jeg max bruge 150 kr i denne uge.

Når jeg næste gang skal købe STORT ind (gør jeg ca 1 x om måneden), bruger jeg 3-400 kr ekstra skal jeg have:
Toiletpapir og køkkenrulle (her køber jeg den billigste i  LIDL – det skal jo bare smides ud alligevel) –
Vaskemiddel (flydende og køber en stor dunk, så hælder vi over på en lille dunk efterhånden)
Pasta (køber den hos SYD BAZAR i Nyk F , ofte har de 5 poser for 20 kr)
Mel, tørgær og kunstig sødemiddel
Neutral olie (her køber jeg 4 L ad gangen af Rapsolie)
Hvis jeg mangler dåsevarer køber jeg det, men det mangler jeg ikke i øjeblikket, så det bliver ca 200 kr.