Madplan for uge 48


Jeg fortsætter med at rydde ud i fryseren og rokerer lidt om så de ting der bliver lavet eller købt til JUL får 2 hylder + en skuffe i fryseren

Ja så skifter vi til en af de dejligste måneder i året, jeg skal have handlet ALLE de fødevarer der mangler senest torsdag, så mangler jeg kun mælk, brød og andre ting der ikke kan holde sig, men jeg fryser så mange ting som muligt  (jeg elsker jul MEN hader det jag der er overalt) men tro mig INGEN dør af sult fordi der feks. ikke er købt 5 slags sild eller pålæg , “onkel Hans” bliver sikkert også mæt, selv om der ikke er hjemmelavet sylte og finker. <3
Kan man lide julens stress og ræs så gør det, når det bare er selvvalgt og det gør dig glad.
Vi her i huset har bestemt hvad vi IKKE vil undvære og så køber vi det.
Vi vælger feks. mellem  ÆG m rejer, Fiskefilet og Sild m. karrysalat – 3 slags pålæg (Flæskesteg, Spegepølse, Rullepølse, Kødpølse, Skinke, Roastbeef eller Hamburgerryg ) – 3 slags lunt (Leverpostej, Frikadelle, Mørbrad-bøf, Kylling, glaseret Skinke/Hamburgerryg, eller små Hakkebøf m. løg,  måske Grønlangkål.) – så serveres 3 slags ost + risalamande
Vi vælger  3 fisk- 3 pålæg og 3 lune  + de 3 oste og risalamande –  serveret m brød og grønt kan ingen spise mere og efter som det meste er lavet og ligger i fryseren er det overkommeligt
Så undgår vi at skulle smide maden ud da vi nøjes med at tage det vi skal bruge.

Vi starter med at bruge et af mine spare-tips 😀 –
Mandag bruner jeg 1 stor pakke fars(ca 1 kg) sammen med hakket løg, krydrer med salt og peber –
lader det snurre lidt og deler det i 4 portioner fryser de 3 i flade poser til ons/tors/lørdag så er forarbejdet gjort og hver portion skal så blot krydres og tilsættes de grøntsager der skal bruges.
Disse flade pakker skal blot tages op om morgenen og tø op i løbet af dagen i køleskab – de kan evt knækkes et par gange hvis de stadigt er lidt frosne.

Mandag…………..Karrygryde m ris til dem der vil have – Bruner og krydrer 1 kg oksefars, deler den så i 4 portioner til Mandag/onsdag/torsdag/lørdag så er forarbejdet gjort <3 (F)

Tirsdag…………….Kylletter  m kartofler, gulerod og bearnaise   (F)

Onsdag…………….Tomatsuppe (minestrone)   (F)

Torsdag……………Lasagne   (F)

Fredag……………..Måske en rest forloren hare   (F)

Lørdag……………. 1. december   Madpandekager   (F)

Søndag…………….Krebinetter

Jeg skal til min “grøntsagspusher” og have handlet lidt grønt + fars til krebinetter.