Risret med rester af and fra Mortensaften.


Jeg synes det er en skam at skroget og vinger fra 2 ænder ryger ud = mega spild.
Hos os spiser vi kun lår + bryststykkerne – derfor måtte jeg opfinde denne ret.
Jeg pillede det hele rent fra ben, lagde det i en boks og hældte lidt andesky ved.

Nu er det tøet op  og det er stadigt lækkert og blødt:
Det ser lidt ud som der glinser lidt plastik – Det er snyd, det er glasboksen det er frosset i –
Jeg elsker glasbokse til fryseren de er så nemme at gøre rene og tager ikke imod hverken smag eller farve fra maden.
Jeg har også en del solide plastbokse med klik-låg i forskellige størrelser, det kan betale sig at have nogle gode frysebokse, men de er ikke helt billige, så jeg har samlet dem efterhånden 😀

Jeg har skrællet og udskåret nogle grøntsager og har kogt nogle ris og sat dem i køleskabet.
Af grøntsager tog jeg 2 stilke bladselleri, 1 rødløg, 1 pastinak og en halv  squash.
Squash har den evne, at den ikke selv smager af meget  men den suger smag af det den blandes med og giver struktur i retten – Sønnen bryder sig ikke om squash, men hvis det bare koger lidt ud registrerer han det ikke (udmærket måde at kamuflere grønt på) 😀

Jeg svitser grøntsagerne og tilsætter ande-skyen fra kødet – det snurrer til det er godt mørt –
Så svitses kødet  og risene ristes  med – Tilsidst blandes de møre grøntsager i sammen med skyen (måske ikke det hele).
Serveres med en råkostsalat – Her gulerod og rosin for at give lidt farve