Marineret Lammekølle med båd-kartofler og Rosmarinstegte gulerødder


MARINERET LAMMEKØLLE:

Stegen skal over først – jeg har VALGT at købe en marineret udbenet lammekølle –
De har dem i Aldi i dybfrost, det er rent kød og nemt at gå til.

Lammekøllen  skal være tøet op først.
Kødet tages ud af pakningen og brunes i en stegegryde, der tilsættes 1 lille krus vand, lægges låg på, OG skrues ned.
Nu vendes stegen nogle gange mens den steger.
Stegen småsteger ca 70 min – skyen bruges til sovsen.

Stegen skæres i skiver og anrettes pænt <3

—————————————————

ROSMARINSTEGTE GULERØDDER:

Gulerødder skrælles og skæres i stave.
De koger lige netop møre i saltet vand – de hældes i en sigte og drypper af.
1 spsk smør smeltes og friske /tørrede rosmarin tilsættes –
Gulerødderne tilsættes og steger nu så meget at de begynder at have en  let stegeskorpe og de bliver gyldne.

Anrettes med stegen og lidt feldsalat

—————————————————-

BÅDKARTOFLER:

Jeg bruger frosne båd- kartofler,
Da jeg ikke lider af fedtforskrækkelse koger jeg dem i solsikkeolie,
hvis du havde spurgt mig for 3 – 4 år siden havde jeg puttet dem i ovnen ved 200 grader – vendt dem nogle gange og stegt dem til de var møre og gyldne.
Nu gør jeg som jeg kan lide og jeg synes de bliver bedst i olie.
Mens jeg var på slankekur kunne jeg sagtens bruge ovnen 😉

——————————————————

IMG_2523