Millionbøf og kartoffel/selleri-mos


KARTOFFEL/SELLERI-MOS:
Kartoffel/sellerimos er sundere end  ren kartoffelmos –
Her 1/2 af hvert – hvis man er mere tvivlende over for selleri så øg mængden af kartofler til 1/4 selleri 0g 3/4 kartofler (andre hvide rodfrugter kan bruges)
Skrælles og koges som til kartoffelmos –
Moses og smages til –
Her skal IKKE mælkeller smør i da sellerien gør mosen tyndere end ved ren kartoffel –
Drysses evt med persille (i dag bruger vi et par basilikumblade).

MILLIONBØF:
200 g oksefars (der behøves ikke mere) brunes på panden –
1 stort hakket løg tilsættes og brunes med –
2 tomater fra skålen samt en” salatpose”  (se nederst) fra fryseren hakkes groft og tilsættes
sammen med 1,5 dl vand, salt og peber –
Det simrer nu stille og roligt 1/2 time til det er jævnt –
Så tilsættes evt lidt kulør og der jævnes med maizena rørt op i 1,5 dl mælk –
koges op og smages til.

Salaten:
I dag var salaten lidt blandede salatblade fra ALDI –
lidt salat-ost drysses på og der dryppes med olivenolie m. citronsmag –
et par basilikumblade drysses på (det dufter af sol og sommer)

IMG_3126

 

TIP: 1 salatpose er en rest salat fra salatskålen der har været frosset – (virker som kraftgiver)
Jeg fryser rester fra vores salatskål også når vi har haft gæster – det tøes op og kan IKKE bruges som frisk salat, men som indslag i supper eller gryderetter er det perfekt –
Det giver smag, kraft og farve til retten.