Millionbøf m. mos + “Havegrød”


Mange laver i dag “millionbøf” som en kødsovs (det man bruger til pasta)
Jeg kan lide den som min mormor og mor lavede den, og det er sådan jeg laver den i dag –
En rest kan evt bruges til Shephards pie, ( kødsovs i et fad og rest af kartoffelmos pisket med æg i herover – og så i ovnen)

300 g oksefars
2 hakkede løg
3 gulerødder skrællet og i skiver
Oksefarsen brunes sammen med løgene –
Gulerødderne tilsættes og der hældes væde ved (evt boullion) –
Der tilsættes krydderi efter ønske og det småsnurrer til alt er mørt. –
Det jævnes med 1-2 spsk hvedemel rørt med lidt olie (olie og mel der er rørt er en  let måde at jævne på) –
Smages til og serveres med kartoffelmos

Kartoffelmos:
Her er kartoffelmos lavet af kartofler, pastinak, selleri, jordskokker og persillerod, alt efter hvad der er i grøntskuffen –
Hvis det er “hvide rodfrugter” kan alle bruges – det giver en meget smagfuld og sundere mos end hvis den udelukkende laves af kartofler, der behøves som regel ingen smør og mælk i mosen, kun krydderi.
Mit forhold er 1/2 kartofler 1/2 andre rodfrugter

“HAVEGRØD” (kalder jeg det fordi det bliver lavet af hvad frugt jeg har i haven)
Jeg gik i haven og fandt 2 pæne nedfaldspærer, 2 æbler og 8 sveskeblommer
Skrællede det hele og skar det i mindre stykker –
Kogte det i ca 2-3 dl vand og tilsatte LIDT sukker (efter hvor sød frugten er) –
Jævnede det med 1/2 dl kartoffelmel rørt ud i 2 spsk vand(så må det IKKE koge mere) –
Hældte det i en skål og dryssede med 1 tsk sukker.

14330841_1060564894039609_1841832767_n