Pandekager


Pandekager er, hvis de er lavet ordentligt en udmærket aftensmad –
Denne opskrift indeholder fibre (havregryn)og mætter bedre end almindelige pandekager,
Havregrynene gør dejen elastisk og nem at vende.
Det er en opskrift som jeg lærte af en diætist for 5 år siden, da jeg SKULLE tabe mig –
Jeg tabte ca 35 – 40  kilo uden operation men ved at fokusere på kost og vaner.
Jeg har en god pande, ikke en pandekagepande, men en keramisk i almindelig størrelse –
En almindelig pande kan bruges men der bliver muligvis brug for mere smør til stegning –
Hvis jeg har en liter mælk der SKAL bruges bager jeg pandekager og lægger dem i fryseren pakket med 12 stk i hver pakke.
OBS teflonpander kan være gode, men bliver MEGET varme, så juster varmen

Pandekager:
Jeg starter med at veje af i min skål på vægten,
300 g hvedemel
125 g havregryn
1/2 tsk salt
Dette blandes godt i skålen så kommer der
1/2 dl olie
3 meget store landæg( ellers 4 almindelige)
3/4 l minimælk (kærnemælk og “sur” mælk kan bruges)lidt mere jo længere dejen står –
Det hele piskes grundigt og spædes med  mælk til passende tykkelse.
Jeg bruger knapt/ca 1 l mælk og der bliver ca 35 store pandekager (24 cm),
og det er en rigtig RASMUS KLUMP- stak 🙂

Dejen SKAL hvile i køleskab et par timer, gerne til næste dag –

De bages ved ikke for stærk varme på begge sider –
Hos mig passer det at hælde en tyk stribe på midten  af panden og så vippe den til begge sider så løber dejen rundt og fordeler sig på panden

Her spises de med syltetøj men uden sukker (jeg spiser dem bare rullet sammen uden noget)

Dette billede viser resterne af pandekagerne (et par bliver brugt til madpakker)-
Resten vil “de 2 andre gerne have til morgenmad i morgen)

15327718_1141390729290358_794494219_n

 

 



Comment 0 Replies

Your Information