Min ven – Bagemaskinen


Jeg har i dag sat min  bagemaskine i gang med at bage et  brød, det er anden gang i denne uge, da vi helst vil have “hjemmebagt” brød. Nogle synes det er snyd JEG synes der er nemt, og da jeg vil bruge min tid på noget andet må man prioritere. I maskinen kan man bruge færdigblandinger  eller blande tingene selv i maskinen, jeg gør begge dele.

De fleste melblandinger vurderer jeg som OK, brødet bliver bedre end meget af det færdigkøbte. Hvis man ser sig for kan de af og til fås på tilbud, og da der bliver 2 brød af hver pose synes jeg det er rimeligt i pris. 2 brød koster 40-50 kr hos i bagerafdelingen, mine koster ca 15 kr hvis de er lavet af færdigblanding og er billigere hvis jeg blander dem selv, men så får jeg heller ikke turen til bageren 🙂

Kageblandinger synes jeg generelt er for ringe en kvalitet og dem bruger jeg ikke. Kage er noget man kun skal spise engang imellem, så bruger jeg gerne tiden på at bage den “rigtigt”. Brød spiser vi hver dag og der skal bages tit (ca hveranden dag), så der synes jeg det er nemt med maskinen.

Sidste gang jeg bagte satte jeg et  “MØRKT BONDEBRØD” over i den ene maskine det er en melblanding fra LIDL til ca 14 kr, der skal blot hældes vand i maskinen og så en halv pose melblanding , da der  er gær i deres blandinger, og så startes, det er nemt men kan da også æltes, hæves og bages i almindelig ovn. Lidt mere arbejde, men prisen er den samme.

I den anden maskine blandede jeg selv et “ROSINBRØD” således  3,5 dl halvt vand halvt mælk, 300 g hvedemel og 150 g fuldkornshvedemel, 2 tsk sukker, 1/2 tsk salt , 1,25 dl rosiner og en halv pakke tørgær i nævnte rækkefølge. Jeg indstillede maskinen på et lyst brød og startede maskinen. Denne opskrift kunne også være æltet i hånden, forhævet, lagt i form og bagt i almindelig ovn.

Og du læste rigtigt, jeg har 2 maskiner. Det har jeg fordi: de fleste bagemaskiner  har en blandings-skrue i bunden og bager derfor et ret firkantet brød,  da jeg har haft den slags siden de kom på markedet og der så kom en ny model der havde to skruer og bagte et mere aflangt brød, valgte jeg at købe en sådan. Det vil jeg ikke anbefale, da de er vanskeligere at få det færdigbagte brød ud af, da der er 2 skruer der skal slippe brødet. For det meste bruger jeg kun den med 1 skrue, der tager jeg formen op og lægger den på siden , 2-3 minutter senere kan det vendes ud på en rist.

I dag blev det et “FRANSKBRØD” :  3,25 dl vand, 400 g hvedemel, 2 tsk sukker, 1 tsk salt og 1/2 pk tørgær eller 1/3 pk. frisk gær. Denne opskrift bruger jeg også når jeg tidsindstiller maskinen til at lave nybagt brød til morgenkaffen i weekenden – så dufter der af nybagt brød i køkkenet når man står op – herligt