Mørbradbøf m. bløde løg


MØRBRADBØF MED BLØDE LØG:

1 Mørbrad, 2 løg, lidt mel, salt peber, smør/olie og lidt mælk

Mørbraden skæres fri for hinder – det er nemt – spidsen af kniven ind under en tynd grå hinde, følg hinden og skær den væk (ikke kødet). Hvis man køber mørbrad hos slagteren er den skåret fri for hinder, MEN den koster ca 2 1/2 gange mere – så lær at fjerne dem ( jeg købte 5 for 100 kr i lokale DAGLIG-BRUGS lige før jul – hos slagteren får jeg måske 2 små for de samme penge).
Mørbraden skæres i 7 -8 skrå skiver og de bankes med hånden.
Vendes i krydret mel og steges i halvt smør/olie – lægges i et fad.
Løgene skæres i skiver og steges på panden, når de er let brune hælder jeg 1/2 dl vand ved så bliver de bløde (og det vil jeg gerne have).
Jeg jævner skyen på panden med lidt mel udrørt i vand og justerer tykkelsen med letmælk, smag til med salt og peber. Måske skal der lidt kulør i (sovsen skal være lys-brun).

————————————————————————————————-

Serveres med kartofler, grøntsager (her råkost), syltede asier er gode hertil.

————————————————————————————————-

Vi fik frugtgrød til dessert.

————————————————————————————————-

IMG_2489