Mørbradgryde med rodfrugt-mos


1 mørbrad ordnes og skæres i ca 9 chunks/klumper (uden sener)
Stykkerne vendes (i en plastpose) i 1 spsk hvedemei, 1 tsk peber, 1 tsk salt og 1 spsk røget paprika.
Stykkerne svitses i 1 spsk olie –
1 hakket løg + 4 små gulerødder (her 2 hvide og 2 orange) skåret i skiver + et par stilke timian, det hældes i gryden med 1,5 dl vand – låg lækkes på og det simrer 1/2 time –
smages til med salt og peber.

Rodfrugtmos
Laves her af 1/3 jordskokker, 1/3 selleri og 1/3 kartoffel –
Det hele skrælles og skæres i stykker –
Koges til det er godt mørt i vand der lige dækker –
Vandet hældes fra og rodfrugterne moses (feks med et piskeris)
smages til med urtesalt.

Serveres med rødbeder eller asier.