Juleboller 12 stk (ikke for store)


Dejen til mine juleboller er en videreudvikling af en gammel bolleopskrift fra amo –
Jeg har ikke puttet sukker i dejen, men har tilsat hakket syltet citronskal, hakket syltet appelsinskal og 1 spsk (m. top) af hakket chokolade (70%)
De 100 g smør der skal smeltes og kommes i rev jeg på et rivejern ned i dejen til allersidst – det blev en dej der mindede lidt om en  wienerbrødsdej (knapt så fedtet og ikke så store huller)
Tilsidst penslede jeg med æg og dryssede med rørsukker det gav en overflade der minder om makron – JEG skal jo spare på sukker og fedt, HER er det ikke helt udelukket, men det er anvendt der hvor det giver mening (og giver nydelse)
*
500 ghvedemel
50 g gær
2 dl lun mælk
1 æg
1/2 tsk salt
*
100 g smør koldt og revet

Fra* til * kom i køkkenmaskinen, jeg kom ikke alt mel i på en gang – kun ca 350 – resten kom i senere ved æltning.
Så tog jeg dejen ud på bordet og æltede hurtigt smørret i – nu var dejen meget blød – det skal den være – men lidt mel brugte jeg til at ælte dejen op med – her kom jeg 1 stor dl fyld i (mit fyld var chokolade, syltet appelsin og syltet citron)-
Dejen hævede til dobbel størrelse og blev formet til boller der igen hæver til næsten dobbel størrelse – de skal være svampede
Pensles med æg og drysses med rørsukker
Bages ved 210 grader i ca 12-15 minutter