Madplan for uge 1 (+ Nytårsmiddag)


I denne uge er det nytårsaften tirsdag –
Vi skal have:
Gammeldags rejecocktail – kalkun og rodfrugter – 1 dessert-tallerken m 3 små desserter
Muligvis er vi kun  min mand, jeg og katten hjemme – men derfor er det stadigt Nytår <3
Resten af ugen tager vi den med ro –

Mandag :…….Frikadeller m kartofler, ærter og evt 1 rest rødkål (frikadeller i frost fra jul)

Frikadeller (meget fedtfattige) + stuvet hvidkål

Tirsdag:……..Nytår : Rejecocktail – Kalkun og desserttallerken –

Onsdag:……..Nytårsfrokost : æg, rejer og sild – fiskefilet – frikadeller – ?? – ost (rest fra jul)

Torsdag:…….Brændende Kærlighed (har et stykke bacon fra før jul) dette ændrer jeg til Pølser,  brød og kold kartoffelsalat (kan bruge resten fra nytår)

Kold kartoffelsalat og røde pølser

Fredag:………Krebinetter m dampet grønt (hakket flæsk i fryseren) – ændres til pastafad m røget laks, da jeg har røget laks i fryseren fra jul (denne pastasalat er en livret her)

Pastafad m røget laks

Lørdag:………Tarteletter m fiskefyld (sådan kan man også få fisk)

Søndag:………Medister og grønlangkål+ brunede kartofler (har kogt julemedister på frost)

Dette er mit bud på Nytårs-ugen – 1. da jeg gerne vil have brugt lidt af det der blev købt til jul –
2. desuden er det da en god ide at komme tilbage på det rigtige økonomiske spor – 3. jeg skal fortsat tænke på hvad vi spiser (det har 1.prioritet) så alle opskrifter bliver i den lette udgave.

Denne plan er minus nytårsmiddagen
Bortset 
fra Middagen til Nytår + lidt fisk til Lørdag – kan jeg tage det meste i fryseren –
JEG har kartofler, gulerødder, løg og jordskokker –
Syltetøj købte jeg rigeligt af til jul (REMA havde til 5 kr/glas)

Jeg skal have købt:
Rodfrugter  – Frugt  (30 kr)
Brød – smøreprodukt – 7 l. mælk – græsk yoghurt – olie – 1 pakke “smalle skiver”ost (110 kr)
Hvedemel – gær – havregryn – saftevand  ( 25 kr)
1 stykke røget laks eller andet fisk –  evt hvedebrød – 2 pk pålæg  ( 55 kr)
Jeg bager boller så er der boller til hyggetid/morgenmad sammen med havregryn – rester fra aften, brød og pålæg til madpakker – aftensmad til 2 voksne + 2 børn alle dage for 220 kr FORDI jeg bruger af det der blev købt rigeligt ind til jul.
Hakket kød, medister og bacon  osv. vil kunne købes for de sidste 130 kr –
Så forbruget er som vanligt 350 kr minus  Nytårsmiddagen (der jo er meget individuel)

JEG laver flødeis af 1/2 l piskefløde jeg har til overs med sødemiddel, sukkerfri marcipan og mørk chokolade – jeg bruger en opskrift på flødeis, men erstatter sukkeret med sødemiddel – men bruger piskefløde OG tilsætter de piskede æggehvider – det skaber en lettere is uden sukker men man skal ikke spise ukontrolleret af det (hvis man er diabetiker) derfor får vi frugt til isen.

Hjemmelavet flødeis (her med chokolade)