Nakkekam stegt som vildt


Nakkekam som vildt er et stykke nakkekam omviklet med bacon, stegt i en stegegryde  med urter og smagt til med ribsgele eller tyttebær (her i huset bliver det søde indslag erstattet af råsyltede blommer

Kødstykket m bacon blev først brunet i 25 g smør og så tilsatte jeg et stort løg i 1/4, 1 gulerod i store stykker, 1 stilk selleri og 1 æble i 1/4, tilsidst lagde jeg 6 dadler ned i gryden. Dadler som smagsgiver til varm mad er lidt overset, de giver en sødlig smag, uden at smage sukkersødt og sammen med  de øvrige ting, giver de en duft og dybde i stegeskyen. Når jeg nu ikke skal bruge sukker er DADLER perfekte. Så tilsættes 1/2 l vand, salt,  peber og der lægges låg på, nu skal der skrues ned på simre-blus. Når det  har stegt ca 5 kvarter, tager jeg kødet op og sier skyen til sovsen. Sovsen jævnes og justeres med kulør ,salt og peber – Her er mælk unødvendigt, og undgås også helst i sovse. ?

Serveres med kartofler og en æble-sellerisalat

IMG_2316Æble-sellerisalat:
Æbler (her 2) befris for kernehus og evt pletter, mine æbler er pæne derfor skrælles de ikke. De skæres i små tern, og det gør 3 stilke blegselleri også – det blandes i en skål. Dressingen er 2 spsk flødeskum og 2 spsk øko-tykmælk, smagt til med LIDT salt og peber. Dette blandes med æbler/selleri og bliver kun bedre af at stå nogle timer.
OVENSTÅENDE er en ældre opskrift, omskrevet til diabeteskost er det 2 spsk mager skyr og 1-2 spsk mayo light – smages til og iblandes æbler og selleristykker – Denne udgave er mere mager og smager lige så godt.
Dressingen kan blandes med  kogt eller syltet rødbede og småtskåret pasta = god til frokost –
eller selleri og ananas, eller ærter,gulerod og asparges – der er mange muligheder