ØL-KAGE (minus æg, mælk og tilsat fedt)


Ølkagen her er en gammel opskrift, har egentligt fået den af min søster.
Den dufter fantastisk godt af krydderierne fra det BRUNE bagepulver.
Hendes drenge har altid kunnet lide den og min egen søn elsker den med koldt smør, MEN DEN SKAL VÆRE KOLD. Man skal have tålmodighed til næste dag.

Kagen er fedtfattig , helt uden tilsat fedt, æg og mælk – kan også bages med glutenfri lys melblanding (fås i super best) – så den kan bruges af en del allergikere.

Den er nem:

500 g hvedemel (eller melblanding)
4oo g brun farin
1 brev BRUNT bagepulver (bruges til bl a. søsterkage)
1/2 l almindeligt øl (eller hvidtøl)

De tørre ting blandes grundigt
og øllen tilsættes, der røres grundigt så alt er rørt til en blød dej.
hældes i en kageform (her en lille bradepande)

Bages ved 190 grader i ca 1 time, min var ikke så høj, den bagte i 40 minutter.
brug bagepapir – vend den ud, og lad den køle af før du fjerner papiret –
skal trække til næste dag før den skæres i  skiver og spises med koldt smør.

Her er billede af kagen ? , ser ikke ud af meget, men prøv en gang.
Jeg prøvede at bage den i 2 papforme (men de holdt ikke faconen til den lidt seje dej) –
men skidt med det  kagen smager jo godt nok alligevel.
Når den ligger i en plastpose til i morgen bliver den mørk og svampet som en god sirupskage (pga. farinen)

14800982_1089630177799747_817397209_n