Okseruller med bådkartofler og råkost


OKSERULLER:

Disse okseruller blev bestemt en “ommer”, jeg skal da lige kigge i den lokale brugs om de er der næste gang, fordi så kommer der en pakke i fryseren.
De var tilpas krydrede til mig og de 2 andre kom bare deres chilisovs på 🙂

Rullerne består af en fast fars af oksekød og udenpå er der en skive MEGET tynd oksekød. Oksekødet gjorde at kødsaften blev i rullerne, så de ikke blev tørre.

Okserullerne blev stegt i ca 20 minutter på en pande med 1/2 spsk smeltet smør, i mens blev de vendt hyppigt så de blev stegt på alle sider.
Halvvejs hældte jeg 3/4 dl vand ved og lagde låg på, da vi ikke bryder os om kød der har en markant stegeskorpe.

——————————————–

BÅDKARTOFLER:

1 kg kartofler skrælles og skæres i lige tykke både.
Jeg hælder dem i en frysepose,
hælder lidt(2 spsk) olie og krydderier på (her lidt paprika, salt og tørrede krydderurter)
vender posen rundt så det hele bliver fordelt grundigt.
Så lægges de på bagepapir på en bageplade og steger efter behov ved 190 grader, mine stegte i ca 40 minutter.

———————————————

SALATMAYONAISE:

Det  her kan JEG lide, det er kalorier, men det er begrænset hvor meget man kan spise.
Jeg rører en god mayonaise med græsk yoghurt (det giver det syrlige præg)
så tilsætter jeg lidt sød chili og tørrede krydderurter (giver sød og krydret smag)
Smages til med salt, peber og måske et lille nip sukker.
Resultatet skal være lidt sød/syrlig/krydret.

———————————————–

Vi fik råkost til af 4 revne gulerødder og 2 revne æbler smagt til med citron og lidt flydende honning.

————————————————-

IMG_2566