Ovnstegt røget skinke m salat, kartofler og paprikasovs


Ovnstegt røget skinke er noget af det nemmeste –
Min vejede ca 1 kg – alt snor/net fjernes –
Ridses i tern –
Sættes i et fad med 1 dl vand i bunden –
Ind i ovnen  I KOLD OVN –
Tænd for termostat på 180 grader –
Steges i ca 1 1/4 til 1 1/2 time (afhængig af facon og størrelse)

Paprikasovs:
Laves af skyen –
jævnes med 1 spsk mel og justeres med mælk-
Smages til med salt. peber, 1 spsk tomatpure og røget paprika (hos os 1 tsk, vores er stærk)

Salat af spidskål, lidt revet gulerod og fintklippet purløg (det har jeg nu i haven)
Dressing er light mayo rørt lind med letmælk og krydret med et blandingskrydderi efter ønske (eks provence eller asiatisk).

Dampede kartofler og hjemmelavet agurkesalat serveres til.

Hjemmelavet agurkesalat:
1 agurk eller her 2 skoleagurker skæres så tyndt som muligt og lægges i en skål –
1/2 dl eddike + 1 dl vand + 2 spsk sukker + 1/4 tsk salt lunes til det er opløst –
Det hældes over agurkerne og kan drysses med lidt dild –
Så skal det trække  i køleskab  i mindst 1 time.

IMG_3245