Koteletter m dampede grøntsager og Pebersovs

Pebersovsen er fra en flaske i ALDI (til at betale og IKKE så salt som meget pulversovs) –
Skal blot tilsættes lidt mælk og varmes.

Til grøntsagerne bruger jeg dampkogeren i dag så skal de blot ordnes –
Det blev Kartofler, blomkål, gulerødder og Palmekål fra haven (palmekål skal vi have mere af næste år, den er god
der skal hældes vand på og maskinen startes, så bliver de færdigt samtidigt da min maskine er så avanceret at den kan starte beholderne forskudt 😀

Nakkekoteletterne paners (kun 1 gang) og steges  i halvt olie/smør

20945482_1383948861701209_806576069_o

Madpandekager m krydret kødsovs

Madpandekager kan laves af hjemmelavede pandekager uden sukker (det gør jeg for det meste) – MEN de kan også laves af færdigkøbte tortillas.

Kødsovsen er 250 g hakket oksekød der brunes godt på panden, med løg og evt hvidløg.
der tilsættes revet/hakket grønt efter ønske (her squash, gulerod + en rest spidskål)
Der tilsættes krydderier og evt tomat –
Det kan sagtens være uden tomat -evt med mange krydderurter evt. en god karrysmag/pasta

Pandekagerne rulles med fyld og lægges i et fad –
Der hældes en hvid sovs over (kan udelades) og drysses m rigeligt ost –
Dæk dem med folie/bagepapir (så bliver de ikke sprøde på kanterne) –
Sæt dem i ovnen til de er gennemvarme og osten smeltet og server med brød m. kryddersmør

20906955_1383023498460412_409805342_o

Forloren hare m tilbehør

FORLOREN HARE m tyttebær

1 pakke  (500 g) oksefars men jeg bruger også  kalv og flæsk æltes i en skål med: 1 æg, 2 dl mælk, 1 tsk salt, lidt peber og 1/2 tsk stødt ingefær – der æltes rasp i ca. 2,5 dl måske lidt mere, det skal blive et fast farsbrød – der lægges baconskiver over  hele “brødet” – det lægges i en lille bradepande og der tilsættes 1 dl vand.

Hvis man startede med at tænde ovnen skal det sættes ind i den varme ovn og stege 45-50 minutter. Hvis ovnen er kold skal det have ca 60 minutter.

 

SOVSEN:
Den laves af skyen fra haren.
Skyen  (ca 2,5 dl) hældes i en kasserolle og 1 spsk hvedemel piskes helt ud heri –
Koger op og småkoger et par minutter under piskning –
Smages til med salt og peber og justeres i farven med en dråbe kulør –
Kan tilsættes en  smule mælk eller fløde –
Det smager skam godt MEN DET GØR VI IKKE MERE  ?

 

Vi fik bønner, brunede kartofler og hvide kartofler fra haven (dejligt billigt)
Mine små kartofler er fine MEN de hvide er begyndt at koge ud – der er ikke så mange tilbage så det bliver til kartoffelmos <3

20862335_1382157815213647_2042178924_o

Pastagryde m skinke

Pastagryde m skinke og flute er altid et hit –
Både hos de unge og hos børnebørnene.

1 pose pasta koges som beskrevet på posen –
Der er meget forskel på minuttallene –
Og her må de hellere koges 1 minut for lidt end for meget 🙂

I dag blev  2 hakkede løg svitset i lidt smør –
Tilsættes 1 1/2 dl ærter + 1 1/2  dl majs  fra fryseren –
Her kan tilsættes MANGE flere grøntsager –
Men sønnen siger DET SKAL JO IKKE VÆRE VEGETARRET VEL
Der tilsættes så 1 madlavningsfløde og det koges op –
Til sidst varmes 1-2 pk skinke i tern i sovsen sammen med en passende mængde kogte pasta.

Der kan bruges rigtig mange forskellige grøntsager alt efter smag OG HVAD DER ER I GRØNTKASSEN, småt udskåret eller revet (feks. squash og græskar) kan de rimeligt nemt snurres møre (det ser godt ud hvis der er lidt farve på).

Mængden af pasta må man se sig til rette med – nogle gange er det nok med halvdelen af en pose, andre gange skal der mere i – meningen er at “sovsen” skal omslutte pastaen, MEN pastaen skal ikke sejle i væde.

vi serverer en salat til + flute (så er det muligt at få lidt flere grøntsager) 😀

20841435_1381029145326514_1710665372_o

madplan for uge 33

Jeg har ryddet lidt op i fryseren, da jeg skal have 1/2 gris i begyndelsen af september –
Der var også nogle hjemmebagte boller og brød, samt lidt pålæg –
det tager vi så op løbende i denne uge.
Men alene det at tage tingene op og lægge det ned igen giver mere plads 😀 (oprydning er godt)
Når jeg bare skriver grøntsager er det fordi jeg bruger det jeg kan få frisk i grønsagsboden i nærheden. Salaten vil indeholde salat, tomat, løg (det er i drivhuset) + hvad andet jeg kan få.
Dressing bruger vi ikke meget – ofte bare lidt citron eller ananasjuice (sønnen får sin thousand island)

Mandag………….Lasagne m salat.(har en bøtte m kødsovs i fryseren)

Tirsdag……………Forloren hare

Onsdag…………..Madpandekager

Torsdag………….Koteletter m grøntsager

Fredag…………..Frikadeller m stuvede ærter og ovnkartofler

Lørdag……………Pasta med pølsestykker (har en pose i fryseren, jeg vil have brugt)

Søndag…………..Boller i karry

Denne uge skal der ikke købes mange madvarer, da jeg er startet mit tilbagevendende projekt
“TØM/REDUCER FRYSEREN” inden vi skal have kød igen

Tikka Marsala-kylling, bønner fra haven og ris

Vi bruger endnu et af de glas med krydrede sauce jeg købte i euro outlet (de havde indiske sovse til 97 ører i forrige uge) jeg købte nogle stykker af, mango chutny, tikka masala, rød karrypasta og tandoori – krydderi – disse er stærke så der skal passes på ved doseringen – det er nemmere at tilsætte lidt ekstra ved bordet 😀

Kyllinge-filetter blev marineret i et par spsk tikka masala + et par spsk yoghurt, den var stærk, så de 2 andre må selv tilsætte ekstra. –
De blev stegt i lidt olie og der blev tilsat en madlavningsfløde (fik dem med lav fedt% til 5 kr)
blev smagt til med lidt ekstra tikka masala –
Det blev simret godt igennem og serveret med grønne bønner fra haven + løse ris20747047_1377127099050052_1058038828_o

Tandoori-gryde m pasta

Tandoori-gryde:
Denne ret er lavet af hakket oksekød der brunes
og tilsættes hos os 1,2 L fintskåret grøntsager –
Her snittet spidskål, gulerødder i tern, 1 håndfuld bønner i skiver, et løg, 4 tomater –
SÅ tilsættes Tandoori-pasta (har købt det  i glas i Euro-outlet til 0,97 kr) hvilket er et tilbud JEG ikke kan lade være og har købt tandoori-pasta, marsala-pasta, ingefær-pasta.
JEG brugte kun 1/3 glas da det er MEGET stærkt – så kan der tilsættes mere ved bordet.
Herefter simrer det stille 1 times tid.

Serveres med kogt pasta + en blandet grøn salat.

20771962_1376367965792632_632478816_o (1)

Risengrød (rugbrød m æg, tomat og pålæg som alternativ)

Sønnen spiser IKKE grød så der er rugbrød med pålæg, kogte æg og tomater fra drivhuset som alternativ.
Grøden skulle vi have i morgen, men da sønnens kæreste ikke er her i morgen
og hun kan lide risengrød (som jeg) byttede jeg om på mandag / tirsdag
Jeg koger risengrød i dampkogeren så passer den sig selv –
Til grød bruger jeg altid sødmælk + et drys salt til sidst.
Der skal flere ris i end hvis man koger i gryden (ca 1/2 x mere)
Der sættes mælk i containerne der hører til maskinen –
Jeg kan på den dampstation jeg har nu koge af 2 x 1L mælk,
(den gamle var kun halvt så stor) –
Så kommes der ris i og der tændes for maskinen på 1 time –
der røres et par gange indtil det damper, så passer det sig selv.
Den serveres med kanelsukker og rød saftevand.

13924837_1716526355264703_6717856892428998928_n 2

 

 

Mad-plan uge 32

Mandag…………Tandoorigryde m/Pastaskruer   (hakket oksekød)

Tirsdag………….Rugbrød m æg + tomat eller Risengrød   (Rugbrød da sønnen ikke spiser grød)

Onsdag………….Kylling Marsala m/Ris     (kyllingefilet)

Torsdag…………Paneret flæsk m/Persillesovs (manden får medister fra fryseren)

Fredag…………..Æggekage m/bacon + rugbrød

Lørdag…………..Pandekager  (altid favorit)

Søndag………….Pastagryde m/skinke + flute

I denne uge har jeg valgt risengrød. JEG kan lide det og alternativt kan man få rugbrød med æg og tomat.

Tandori-gryde og Kylling Marsala får vi i denne uge, da jeg i Euro-Outlet fandt glas med krydrede sovse til 97 øre, et sådan tilbud kunne jeg ikke gå forbi så der blev købt 12 glas 😀

Når vi får Paneret flæsk som manden ikke bryder sig om er tilbuddet medister fra fryseren

JEG bryder mig ikke om pasta men da der serveres brød og grøntsager/salat til er det OK

På denne måde tages der hensyn til alle. Jeg har det meste i fryseren, magler kun kylling til onsdag og så det sædvanlige mælk osv

Snitzler m ærter, ovnkartofler og bernaise

Snitzlerne som jeg plejer at bruge kunne jeg ikke få, men jeg fandt nogle kalkunsnitzler der var til at gå til –
Skulle blot steges gyldne og paneringen var tynd og fin – vi bryder os ikke om en tyk paneringen og den fedt den suger har VI heller ikke brug for.

Kartoflerne var rå kartoffelbåde dryppet med LIDT olie og krydderier –
De kom i en 200 grader varm ovn i ca 35 minutter.

Ærter m spidskål:
JEG vil gerne bruge spidskål – det er sæson, det er billigt, det er nemt, det smager godt, det er sundt – Hvad kan man forlange mere? så der smugles lidt ind her og der:-)
Fintsnittet spidskål  bliver overhældt med kogende vand og står og trækker et par minutter, så hældes ærterne i og der varmes op til kogepunkt og slukkes –
de er nu færdige 😀

Serveres med en bernaise der blot skulle varmes.

20616535_1370367406392688_115222552_o