Pandekager med havregryn i (de mætter, men er utrolig nemme at vende)


Det er min mand der er pandekagemesteren og her laves en stor stak –
Sønnen og manden synes de er fantastiske til morgenmad i morgen –

Vi vejer det hele af og pisker det jævnt med elpisker –
Herefter kan de bages uden ekstra fedtstof (kun til den første), men det skyldes at jeg har en god pande med keramisk overflade ellers må der smør på.

400 g hvedemel (ca 6 1/2 dl) vejes af –
så kommes der 4 dl havregryn oven i
der slås 5-6 æg ud oven i melet –
så tilsættes 1 tsk salt + 1/2 dl olie –
Der kommes nu mælk i (minimælk), der skal nok 10 dl (måske godt 1 liter mælk), først tilsætter vi 1/2 liter og pisker til det er jævnt –
efterhånden kommes resten af mælken i til dejen er tilpas og ikke for tyk –
Den skal så hvile en time i køleskabet

Der bages pandekager ikke for tykke og ikke for mørke.
Da vi ikke kommer sukker i (de fleste kommer jo syltetøj på) kan en rest bruges som madpandekager, enten som aftensmad eller i madpakker med salat og evt en rest aftensmad som fyld.