Pastaret med fisketern


I dag er det hurtig, men billig mad, jeg har brugt for 31 kr til 4 mennesker, det er da billigt.
1 pose fisketern (et tilbud fra fakta) = 10 kr
1 dåse fiskeboller (tilbud fra brugsen 3 for 25 kr)  =  8,5 kr
1/3 spaghetti  =  3 kr
1 cremefine (tilbud fra rema) =  5 kr
1/2 net rosenkål til 10 kr , får vi for min skyld(jeg skal have lidt grøntsager hver dag)  = 5 kr
Herudover citron, salt, peber og SKALLEN af en squash( resten ligger i en pose til senere) = ikke medregnet da det er noget jeg har på hylden
På denne måde ser det ud til at jeg JAGTER tilbud hver dag, det gør jeg bestemt ikke, men når jeg handler kigger jeg efter tilbud og er det noget, JEG VED JEG VIL KUNNE BRUGE, ryger det med i indkøbsvognen til senere – Det betyder, at jeg altid kan lave mad – og der er god økonomi i det, 😉

Jeg ved at fisk ikke er populært ret mange steder –
Vi kan nu godt lide det, hvis det er til at gå til 🙂

Jeg købte nogle fisketern i fakta fra findus, det er små firkanter af laks og torskearter,
de er til at gå til – så jeg har tænkt mig at genbruge min opskrift på “pastaret m røget laks”
Den er hurtig så udelader jeg den røgede laks men steger så fisketern på panden, krydr og hælder over til sidst – Det bliver godt.

PASTARET m. RØGET LAKS (FISKETERN)
Det grønne skæres med en kartoffelskræller af en squash og strimles og lægges i vand –
(resten har jeg revet og lagt i fryseren- kan bruges til squashfrikadeller) –
2 fed hvidløg pilles og hakkes fint –
1/4 l fløde måles af – (Af hensyn til fedtindholdet bruger jeg cremefine madlavningsfløde)
1/4 DL citron måles af – jeg bruger mindre så hæld det i langsomt skal blot være let syrlig.
300 g pasta koges mør men ikke over-blød, og vandet hældes fra (TAG 1 DL FRA)
150 g røget laks strimles og gemmes til sidst.(her bruger jeg de stegte fisketern, fisketernene skal steges på en pande ved ca halv varme)

25 g smør smeltes og hvidløget svitses lidt –
Pasta-vandet tilsættes sammen med citronsaft(måske ikke det hele) –
Fløden og de grønne afdryppede strimler tilsættes (gem lidt til pynt)og det koger op –
Pastaen tilsættes og varmes igennem –
Anrettes med de resterende grønne strimler + strimlet laks(fisketern og stegte fiskeboller)

Serveres med ristet toastbrød og af hensyn til mig (diabetes) dampet rosenkål.

IMG_3024