I dag laves minestronen med bacon og til sidst kommer jeg kødboller i (fra frost) – de 2 andre vil gerne have dem – Jeg synes det smager godt uden.
Minestronesuppe er en god måde at få ryddet op i grøntsagskassen – sørg for at der er lidt forskellige farver – jeg putter et stykke peberfrugt i hvis jeg har en halv der skal bruges og et stykke squash giver en flot grøn farve – hvis man ikke har nok til 1 hel liter i tern duer et par store kartofler i små tern også.
Nedenstående er min grundopskrift, men her i huset varieres den meget –
Det jeg i dag har brugt er sat i (), men metoden er den samme. Minestrone er en tomatsuppe med pastastykker i, der kan være mere eller mindre grønt i og nogle vil gerne have hvide bønner i, det gør jeg ikke for så bliver den ikke spist her hos os 😉
ca 1 l skrællede “rodfrugter” i små tern feks. 3 gulerod, 1 stk selleri, 1 lille stk hvidkål, 2 løg, 1/2 squash og 1/2 rød peberfrugt. (her en salatpose med flere farver salat, reven squash, gulerod, løg og peberfrugt, ialt 1 liter)
1oo g bacon i tern
2,5 dl kødboller
Boullionpulver eller tern( jeg bruger pulver)
Passende mængde pastaskruer, ca 3 dl måske mere.(175 g suppehorn (pasta))
Tomatpasta – 1 ds koncentrat eller fra tube. (her 2 poser med frosne tomater der blev hakket)
Vand ca. 1/2 – 1/1 L (1liter)
salt og peber og her i huset hvidløgspulver (nogle vil bruge paprika)
Bacon ristes og sættes til side.
Grøntsagerne ristes i baconfedtet.
Boullionpulver tilsættes sammen med tomat og vand.
Koges til alt er kogt godt sammen i ca. 30 min.
Tilsæt pastaskruer og kog til skruerne er møre – måske skal der tilsættes vand.
Smag til med hvidløgspulver, salt og peber
Tilsæt kødboller og varm igennem.
Da vi laver “suppen” i god tid står den og suger al kraft og tomatsmag ind i grøntsager og pasta, derfor skal der hos os tilsættes ekstra vand inden gryden varmes igennem ca 2-3 dl. Dette behøver man ikke hvis den serveres som helt nylavet.
Server rygende varm med flute (jeg bruger dem fra ALDI der ikke er frosset) til og drys suppen med persille.