Minestrone m. flute


I dag laves minestronen med bacon og til sidst kommer jeg kødboller i (fra frost) – de 2 andre vil gerne have dem – Jeg synes det smager godt uden.

Minestronesuppe er en god måde at få ryddet op i grøntsagskassen – sørg for at der er lidt forskellige farver – jeg putter et stykke peberfrugt i hvis jeg har en halv der skal bruges og et stykke squash giver en flot grøn farve – hvis man ikke har nok til 1 hel liter i tern duer et par store kartofler i små tern også.

Nedenstående er min grundopskrift, men her i huset varieres den meget –
Det jeg i dag har brugt er sat i (), men metoden er den samme. Minestrone er en tomatsuppe med pastastykker i, der kan være mere eller mindre grønt i og nogle vil gerne have hvide bønner i, det gør jeg ikke for så bliver den ikke spist her hos os  😉

ca 1 l skrællede “rodfrugter” i små tern feks. 3 gulerod,  1 stk selleri,  1 lille stk hvidkål, 2 løg,  1/2 squash og 1/2 rød peberfrugt. (her en salatpose med flere farver salat, reven squash, gulerod, løg og peberfrugt, ialt 1 liter)
1oo g bacon i tern
2,5 dl kødboller
Boullionpulver eller tern( jeg bruger pulver)
Passende mængde pastaskruer, ca 3 dl måske mere.(175 g suppehorn (pasta))
Tomatpasta – 1 ds koncentrat eller fra tube. (her 2 poser med frosne tomater der blev hakket)
Vand ca. 1/2 – 1/1 L (1liter)
salt og peber og her i huset hvidløgspulver (nogle vil bruge paprika)

Bacon ristes og sættes til side.
Grøntsagerne ristes i baconfedtet.
Boullionpulver tilsættes sammen med tomat og vand.
Koges til alt er kogt godt sammen i ca. 30 min.
Tilsæt pastaskruer og kog til skruerne er møre – måske skal der tilsættes vand.
Smag til med hvidløgspulver, salt og peber
Tilsæt kødboller og varm igennem.
Da vi laver “suppen” i god tid  står den og suger al kraft og tomatsmag ind i grøntsager og pasta, derfor skal der hos os tilsættes ekstra vand inden gryden varmes igennem ca 2-3 dl. Dette behøver man ikke hvis  den serveres som helt nylavet.

Server rygende varm med flute (jeg bruger dem fra ALDI der ikke er frosset) til og drys  suppen med persille.

IMG_3022