rugbrød af den nemme slags (men alligevel gode)


Vi vil kun have hjemmebagt brød – jeg bager ofte til fryseren – men HVORDAN der bliver bagt afhænger af hvor mange kræfter jeg har (i øjeblikket ikke så mange).
Så til dagens rugbrød er der brugt mel-blanding fra NETTO- de er gode og der er ikke for meget salt i – ej heller en masse kemi.

For nogen er dette næsten grænsende til blasfemi at bruge en mel-blanding, men der er forskel , jeg synes man skal gøre hvad der er tid til og her i huset køber vi rugbrødsblanding i NETTO (der er ikke så meget salt i), dem bruger vi når jeg som nu på grund af mit hjerte, ikke har det store overskud.
Vi køber en blanding til mørke bondebrød i LIDL (den er god til bagemaskinen) og så kan alle i familien sætte et brød over 🙂
De lyse brød bager jeg når jeg har kræfter til det eller jeg blander et i bagemaskine :
31/4 dl lunken vand/surmælksprodukt,  500 g hvedemel/fuldkorn,  2 tsk honning, 1/4 tsk salt, 1 spsk olie.

I dag brugte jeg en  rugbrødsblanding, dem fra NETTO er gode og ikke for salte.
Jeg brugte 2 poser, 1 pk gær og vand –
Rørte dejen (det er en blød dej) på køkkenmaskinen i 15 minutter –
Skovlede det op i 4 forme og bagte som bag på posen 1 time ved 200 grader –
Lagde et stykke bagepapir over de sidste 25 minutter.

Da jeg har 4 silikone-forme, var der ingen smøring eller foring med bagepapir –
De forme er alle pengene værd 🙂

Her 2 brød klar til fryseren og 2 til køleskabet –
(Som i kan se bruger jeg store lukkeklips, da jeg ikke har så mange kræfter i mine hænder)

IMG_3017